Ana Sayfa Apple İşte iPhone’a gelecek üç yeni özellik!

İşte iPhone’a gelecek üç yeni özellik!

0

Gelecek hafta tüm iPhone kullanıcılarına ulaşacak olan iOS 18, beraberinde bir dizi heyecan verici özellikle geliyor. Kullanıcıların merakla beklediği iOS 18 ile bu sonbaharda iPhone’lara gelecek en dikkat çekici üç yeniliği mercek altına alalım. 2020 yılında iOS 14 ile hayatımıza giren Ana Ekran widget’larından bu yana, iPhone kullanıcılarının cihazlarını kişiselleştirmek için daha fazla seçeneğe sahip olmak istedikleri aşikardı. iOS 18, iPhone Ana Ekranlarını kişiselleştirmek için kullanıcılara birçok yeni olanak sunuyor.

iPhone’a iOS 18 ile gelecek üç yeni özellik belli oldu

Artık simgeler ve widget’lar, Ana Ekran’da tam istediğiniz gibi konumlandırılabiliyor ve mükemmel düzeni oluşturmak için yan yana yerleştirme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Ayrıca, Ana Ekran simgelerini aydınlık mod, karanlık mod veya belirleyeceğiniz özel bir renk tonuyla görüntüleme seçeneğine de sahip olacaksınız. İsterseniz Ana Ekran simgelerinizi daha büyük gösterebilir ve uygulama adını gizleyebilirsiniz.

iPhone kullanıcılarının en çok kullandığı uygulamalardan biri olan Mesajlar, iOS 18 ile uzun zamandır beklenen bazı değişikliklere kavuşuyor. Mesajlardaki her bir kelimeye uygulanabilen yepyeni metin efektleri, mesajlaşma deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. iOS 18 ile artık mesajlarınızı ileri bir tarih ve saatte gönderilmek üzere zamanlayabilirsiniz. Ayrıca, yeni Tapback menüsü sayesinde herhangi bir emoji veya çıkartmayı kullanarak mesajlara tepki verebilirsiniz.

Apple Watch Series 10, önceki nesillerden farklı ne sunuyor?

Bunların yanı sıra iOS 18, ilk kez RCS mesajlaşmasını da destekliyor. RCS, iPhone ve Android cihazlar arasında daha iyi bir çapraz platform iletişimi sağlayarak okundu bilgilerini, yazma göstergelerini, daha gelişmiş grup sohbeti desteğini, yüksek kaliteli fotoğraf ve video paylaşımını ve daha fazlasını beraberinde getiriyor.

Hiç iPhone’unuzu Mac’inizden kontrol etmeyi dilediniz mi? iOS 18 ve macOS Sequoia ile bu artık mümkün! Yeni iPhone Yansıtma özelliği, tek bir tıklamayla Mac’inizden iPhone’unuza bağlanmanıza ve cihazınız üzerinde tam kontrole sahip olmanıza olanak tanıyor. iPhone Yansıtma’yı kurduktan sonra, iPhone bildirimlerinizi Mac’inizde almayı da seçebilirsiniz. Bu bildirimlerden birine tıkladığınızda ise iPhone Yansıtma otomatik olarak açılacak.

iOS 18, burada vurguladıklarımızın dışında daha pek çok yeni özellikle geliyor. Önümüzdeki günlerde iOS 18’deki yenilikleri daha detaylı bir şekilde ele alacağız. 16 Eylül Pazartesi günü yayınlanacak iOS 18 ile birlikte iPadOS 18, watchOS 11, tvOS 18, macOS Sequoia, visionOS ve HomePod Yazılımı 18 gibi bir dizi yazılım güncellemesi de kullanıcılara sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz