Ana Sayfa Apple Tüm iPhone 16 modelleri, 8GB RAM ile geliyor!

Tüm iPhone 16 modelleri, 8GB RAM ile geliyor!

0

Pazartesi günü Apple, yeni iPhone 16 ve iPhone 16 Pro’yu, A18 ve A18 Pro çipleriyle Apple Intelligence için sıfırdan tasarlanan ilk iPhone’lar olarak tanıttı. Apple’ın donanım teknolojilerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Johny Srouji, Geekerwan ile yaptığı yeni bir röportajda iPhone 16 ve Apple Intelligence hakkında ek bilgiler paylaştı ve dört iPhone 16 modelinin de 8 GB RAM’e sahip olduğunu doğruladı.

Tüm iPhone 16 modelleri, 8GB RAM ile gelecek

Geçen yıl piyasaya sürülen iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta 6 GB RAM bulunurken, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te 8 GB RAM bulunuyordu. Bunun, iPhone 15 Pro telefonların Apple Intelligence’ı çalıştırabilmesinin ve diğer modellerin çalıştıramamasının nedenlerinden biri olduğuna inanılıyor. Bu yıl, dört iPhone 16 modeli de Apple Intelligence’ı çalıştırabiliyor; bunun nedenlerinden biri de hepsinde 8 GB RAM bulunması.

apple

Srouji, 8 GB RAM sayısını Geekerwan ile yaptığı röportajda doğruladı. Bu, Apple’ın iPhone 16’daki RAM miktarını kamuoyuna ilk kez doğruladığı anlamına geliyor. Apple, genellikle bu tür teknik özellikleri kamuoyuyla paylaşmaktan kaçındığı için, bu durum önceki yıllardan farklı bir tutum sergilediklerini gösteriyor.

Apple, casus yazılım şirketine olan davasını geri çekiyor! Peki neden?

Röportaj sırasında Srouji, Apple Intelligence’ın RAM artışının nedenlerinden biri olduğunu açıkladı, ancak bunun başka avantajlar da sağlayacağını belirtti. Ona göre amaçları, en iyi kullanıcı deneyimini sunan en iyi ürünleri üretmek. Apple Intelligence söz konusu olduğunda, DRAM önemli bir unsur. İster silikon, ister donanım veya yazılım olsun, ürettikleri şeylerde israf etmek istemiyorlar.

Elinde, belirli bir özelliği etkinleştirmek için neyin gerekli olduğunu gösteren çok sayıda veri olduğunu ve Apple Intelligence’ın da etkinleştirmek istedikleri çok ama çok önemli özelliklerden biri olduğunu belirten Srouji, hem hesaplama hem de bellek bant genişliği ve bellek kapasitesi için farklı konfigürasyonlara baktıklarını ve en mantıklı olan dengeyi ve değiş tokuşu yaptıklarını dile getirdi. Apple Intelligence, 8 GB’a ihtiyaç duyduklarına inanmalarını sağlayan önemli bir özellikti.

Ancak bununla birlikte, 8 GB’lık RAM’in oyun, üst düzey oyun, AAA oyunlar ve cihaz üzerinde üst düzey oyun oynama gibi diğer uygulamalarda da son derece yardımcı olacağını belirten Srouji, bunun gerçekten çok faydalı olacağını düşünüyor. Yazılıma, silikona ve ürüne tamamen entegre olmanın avantajlarından birinin de, mükemmel yazılım ekibinin sadece hesaplama için değil, aynı zamanda her uygulamanın bellek ayak izi için de optimizasyon yapması olduğunu belirten Srouji, böylece bellek israfını da önlemiş olacaklarını söyledi.

Tüm bu değiş tokuşlara baktıklarını ve sonunda 8 GB’ın kendileri için en mükemmel seçim olduğuna karar verdiklerini belirten Srouji, sektördeki en iyi tek iş parçacığı performansına sahip olduklarını ve verimlilik çekirdeklerinin de diğer görevler için çok iyi olduğunu ve bu konfigürasyonun işe yaradığını sözlerine ekledi.

Kesinlikle izlemeye değer olan röportajın tamamını aşağıda bulabilirsiniz. Bu, Srouji ile yaptığım en iyi röportajlardan biri, hatta belki de en iyisi. Srouji’nin Apple Silicon’un teknik ayrıntıları hakkında konuşmasını ve Apple’ın yeni ürünlerin ve silikonun geliştirme süreci boyunca verdiği tüm kararlar hakkında daha fazla bilgi edinmesini izlemek büyüleyici.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz