Ana Sayfa Apple Bu özellik sadece iPhone 16 Pro’da olacak!

Bu özellik sadece iPhone 16 Pro’da olacak!

0

Apple, bu hafta başlarında düzenlediği iPhone etkinliğinde, Sesli Notlar uygulamasına yönelik önemli bir güncellemeyi tanıttı ve yalnızca iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri için geçerli gibi görünen çok kanallı kayıt özelliğini duyurdu. Yeni özellik, mobil ses kaydında kayda değer bir ilerlemeyi temsil ediyor ancak eski iPhone’larda veya standart iPhone 16’da kullanılamayacak gibi görünüyor.

Yeni ses kaydetme özelliği sadece iPhone 16 Pro’da mevcut olacak

Çok kanallı işlevsellik temel olarak, iPhone 16 Pro kullanıcılarının mevcut bir kaydın üzerine bir ses parçası eklemesini sağlıyor; bu özellik, özellikle müzisyenler ve şarkı yazarları için cazip olacaktır. Kullanıcılar ilk parçayı, örneğin bir gitar partisini kaydedebilir ve ardından üzerine bir vokal veya başka bir enstrümanı ekleyebilirler.

Uygulama şu şekilde çalışıyor: Sesli Notlar uygulaması müzik parçasını iPhone’un hoparlörlerinden çalarken aynı anda kullanıcının sesini de kaydediyor. Ardından, Apple’ın “gelişmiş işleme” adını verdiği teknolojiyi kullanarak üzerine eklenen kısmı izole edebiliyor ve arka plan müziğini iptal ederek kulaklığa ihtiyaç duymadan “profesyonel kalitede bir kayıt” bırakıyor. Bu, kullanıcıların katmanları bireysel kullanım veya düzenleme için etkin bir şekilde ayırabileceği anlamına geliyor.

Apple Watch Series 10, önceki nesillerden farklı ne sunuyor?

Güncelleme, daha önceki temel işlevselliğine rağmen müzik fikirlerini hızlı bir şekilde yakalamak için popüler bir araç olan Sesli Notlar uygulamasının uzun süredir devam eden bir sınırlamasını gideriyor. Ancak özelliğin Apple’ın premium Pro modelleriyle sınırlı olması, bazıları için hoş olmayan bir sürpriz olabilir.

Apple, iPhone 16 Pro modellerine özel olmasını sağlayan belirli teknik gereksinimleri ayrıntılı olarak açıklamasa da, özelliğin büyük olasılıkla yeni A18 Pro çipinin gelişmiş işlem gücünden ve cihazların yeni dört stüdyo kalitesinde mikrofonundan yararlandığı düşünülüyor. Ön siparişleri 13 Eylül Cuma günü başlayan iPhone 16 serisi 20 Eylül’de piyasaya sürülecek ancak çok kanallı kayıt özelliğinin yılın ilerleyen günlerinde bir yazılım güncellemesiyle sunulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz