Ana Sayfa Apple Apple Vision Pro, yeni güncellemeyi kullanıma sundu!

Apple Vision Pro, yeni güncellemeyi kullanıma sundu!

0

Apple, Apple Vision Pro kullanıcıları için visionOS 2’yi kullanıma sundu. Güncelleme; hareketlerde ve navigasyonda değişiklikler, Ana Ekran Görünümünüzü özelleştirme olanağı, yeni Bora Bora ortamı ve daha fazlasını içeriyor.

Apple Vision Pro, resmen yeni güncellemeyi kullanıma sundu!

visionOS 2, visionOS’ta nasıl gezindiğinize dair temel bir değişiklikle karşımıza çıkıyor. Kontrol Merkezi’ne ve Ana Ekran Görünümü’ne gitmek için yukarı bakıp dokunmak yerine, visionOS 2 yepyeni bir hareket etkileşimi ekliyor. Ana Ekran Görünümü’ne anında gitmek için avucunuzun içine bakıp dokunabilirsiniz. Alternatif olarak, elinizi çevirip dokunarak Vision Pro’nuzun saati, ses seviyesi ve pil ömrü gibi hızlı bilgilerini görebilir, ardından dokunarak Kontrol Merkezi’ne gidebilirsiniz. Ayrıca, visionOS 2, iPhone ve iPad uygulamalarınızı Uyumlu Uygulamalar klasöründen çıkarıp ana Uygulamalar Görünümü’ne taşımanıza da olanak tanıyor.

Apple Vision Pro için bir diğer büyük değişiklik ise klavye geçiş desteği. Bu, visionOS 2’nin, bir ortama daldığınızda Magic Keyboard veya MacBook klavyenizi tanıyacağı ve göstereceği anlamına geliyor.

iPhone 17 Pro’nun muhtemel özellikleri ortaya çıktı!

En etkileyici visionOS 2 özelliklerinden biri de herhangi bir görüntüyü sürükleyici bir mekânsal fotoğrafa dönüştürebilme yeteneği. Apple bu özelliği şöyle açıklıyor: “Apple Vision Pro’daki mekânsal fotoğraflar, aile ve arkadaşlarla geçirilen favori anlarınıza inanılmaz bir derinlik ve gerçekçilik katıyor. visionOS 2 ile kullanıcılar, Fotoğraflar uygulamasındaki kitaplıklarından doğrudan mekânsal fotoğraflar oluşturarak geçmiş anılara geri dönebilirler. visionOS, 2B bir görüntüyü Vision Pro’da gerçekten canlanan güzel bir mekânsal fotoğrafa dönüştürmek için gelişmiş makine öğrenimini kullanır.”

visionOS 2 ayrıca Konuk Kullanıcı desteğinde de iyileştirmeler getiriyor. Artık bir aile üyesi, meslektaş veya arkadaş Vision Pro’ya Konuk Kullanıcı olarak eklenebiliyor ve göz ve el verileri 30 gün boyunca saklanabiliyor. Daha önce Konuk Kullanıcı verileri her kullanımdan sonra siliniyordu.

visionOS 2’deki diğer özellikler arasında Temmuz ayında eklenen Vrangla Gölü’nün ardından Apple Vision Pro kullanıcıları için Bora Bora adlı yeni bir Ortam, ek iş akışı seçenekleri için fare desteği, Safari’de YouTube, Netflix ve Amazon gibi popüler siteler de dahil olmak üzere bir Ortamda video izleme olanağı, Safari’de artık desteklenen Sabitlenmiş Sekmeler, web sayfalarında gezinirken panoramik fotoğraflara dokunarak görüntünün etrafınızı sarmasını sağlayarak kendinizi o görüntüye kaptırabilme, tren desteğiyle güncellenen Seyahat Modu ve Mesajlar uygulamasında mikrofona bakarak mesajınızı dikte etmeye başlayabilme yer alıyor.

Apple, bu yılın ilerleyen aylarına kadar yayınlanmayacak ek visionOS 2 özellikleri de duyurdu. Bunlar arasında Mac Sanal Ekranı kullanmak için iki adet 4K monitöre eşdeğer ultra geniş bir ekran seçeneği, Apple TV uygulamasında Multiview desteği ile MLS ve MLB hayranlarının en sevdikleri takımları takip edebilmesi ve aynı anda beş farklı maçı -beş ayrı görünümde- izleyebilmesi, mekânsal videoları Final Cut Pro ile düzenleyebilme gibi özellikler yer alıyor. Apple Vision Pro kullanıcıları, Ayarlar uygulamasına giderek visionOS 2’yi şimdi indirebilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz