Ana Sayfa Apple Apple Watch SE plastik mi olacak?

Apple Watch SE plastik mi olacak?

0

Apple Watch SE’nin gelecek yıl plastik bir kasaya sahip olabileceği konuşuluyor. İlk olarak bu yaz başında ortaya çıkan ve yeni nesil Apple Watch SE’de “sert plastik” bir gövde denendiğine dair haberler, maliyetleri düşürme amacını taşıyor olabilir. Ancak bu değişiklik, kullanıcılar için birtakım soru işaretleri de beraberinde getiriyor.

Apple Watch SE modeli plastik olabilir!

Hatırlarsanız Apple, Apple Watch SE modelini ilk olarak 2020 yılında, Apple Watch Series 6 ile birlikte piyasaya sürmüştü. 279 dolarlık başlangıç fiyatıyla dikkat çeken bu model, Series 6 ile aynı ekranı, alüminyum kasayı ve seramik arka yüzeyi paylaşıyordu. Ancak Her Zaman Açık Ekran özelliği, daha eski bir işlemci ve elektrokardiyogram (EKG) okuma desteği gibi özelliklerden yoksundu. Yine de, 399 dolarlık Apple Watch Series 6’ya kıyasla oldukça iyi bir seçenekti, özellikle de Apple’ın hala 199 dolara sattığı eski Apple Watch Series 3’e göre.

2022’de Apple, Apple Watch SE’yi yeniledi ve 249 dolarlık daha uygun bir fiyatla piyasaya sürdü. Bu modelde, Apple, amiral gemisi Apple Watch Series 8 ile aynı yonga setini kullanmak üzere güncelleme yaparken, seramik arka yüzeyi “naylon kompozit” yani plastik bir malzemeyle değiştirdi. EKG okuma desteği veya Her Zaman Açık Ekran özelliği eklenmedi, ancak Apple Watch’ı daha fazla insan için erişilebilir kılan önemli bir güncellemeydi.

İşte iPhone 17’yi beklemek için 10 sebep!

Mark Gurman, Power On haber bülteninde yaptığı açıklamada, sert plastiğe geçişin “giderek daha olası” olduğunu belirterek bu değişikliği bir kez daha doğruladı. Gurman ayrıca, bu değişikliğin “daha geniş bir renk yelpazesine olanak sağlayabileceğini” ve Apple Watch SE’yi çocuklar için daha cazip hale getirebileceğini de sözlerine ekledi.

Her ne kadar yeni Apple Watch SE’yi Apple’ın Eylül etkinliğinde Apple Watch Series 10 ile birlikte görmesek de, Bloomberg’den Mark Gurman, muhtemelen gelecek yıl için geliştirilmeye devam ettiğini söylüyor. Görünüşe göre Apple’ın üretim ekipleri plastik malzemeye geçişte bazı zorluklarla karşılaşıyor.

Gelecek yıl çıkması beklenen yeni Apple Watch SE’nin, Apple Watch Series 8 ile paylaşılan S8 yongasının yerine daha yeni bir işlemciyle gelmesi ve bu sayede hız konusunda önemli bir artış yaşanması bekleniyor. EKG gibi hayat kurtarıcı özelliklerin eklenmesi ise Apple Watch SE’yi daha da cazip hale getirecektir. Apple’ın plastik bir gövdeye geçiş yapmasıyla birlikte üretim maliyetlerinden tasarruf edeceği aşikâr, ancak bu tasarrufun kullanıcılara yansıyıp yansımayacağı ise merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz