Ana Sayfa Apple Bu ürünler, gelecek etkinlikte tanıtılacak!

Bu ürünler, gelecek etkinlikte tanıtılacak!

0

Apple’ın bu yıl Ekim ayında yeni Mac ve iPad modellerini duyurmak için bir etkinlik daha düzenlemesi bekleniyor. Son yıllardaki takvime baktığımızda, bu pek de şaşırtıcı bir hamle değil. Zira son beş yılın dördünde Apple, Ekim ayında bir etkinlik düzenledi. Geçtiğimiz yıl 30 Ekim’de düzenlenen sanal bir etkinlikle M3 çipli MacBook Pro ve iMac modellerini tanıtan şirket, bu yıl da benzer bir tarihte karşımıza çıkabilir.

Gelecek etkinlikte tanıtılacak ürünler sızdırıldı

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, bu etkinlikte ilk M4 Mac’leri ve yeni, daha uygun fiyatlı iPad’leri duyurmaya hazırlanıyor. Gurman, MacBook Pro, iMac ve Mac mini’nin bu yıl M4 serisi çiplerle güncellenmesini, ardından 2025 yılı boyunca MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro’nun da bu güncellemeden nasibini almasını bekliyor. Hatta ilk M4 Mac’lerden bazılarının şimdiden fabrikalardan yola çıktığı bile konuşuluyor.

Gelecek etkinlikte tanıtılacak ürünler sızdırıldı
Gelecek etkinlikte tanıtılacak ürünler sızdırıldı

Peki Apple’ın Ekim etkinliğinde bizleri neler bekliyor? Öncelikle, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerinin M4, M4 Pro ve M4 Max çiplerle güncellenmesi bekleniyor. Tasarım tarafında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. OLED ekran ve daha ince tasarım gibi yenilikler için 2026 yılını beklememiz gerekebilir. iMac cephesinde de M4 çipiyle önemli bir performans artışı bekleniyor.

Bu özellik sadece iPhone 16 Pro’da olacak!

Merakla beklenen bir diğer konu ise Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad üçlüsünün sonunda USB-C bağlantı noktasına geçip geçmeyeceği. Mac mini tarafında da M4 ve M4 Pro çiplerle önemli bir güç artışı bekleniyor. Üstelik yeni Mac mini, neredeyse bir Apple TV kadar küçük olacak şekilde yeniden tasarlanabilir. Ancak bu tasarım değişikliği, USB-A bağlantı noktalarına veda etmemiz anlamına da gelebilir.

Tablet kanadında ise iPad mini 7.nesil ile karşımıza çıkabilir. Daha hızlı bir çip, geliştirilmiş kameralar, ekran sorunlarına çözümler, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteği ve yeni renk seçenekleri, yeni iPad mini’de bizleri bekleyen yenilikler arasında olabilir. Apple, etkinlikte sadece iPad mini’yi değil, aynı zamanda yeni ve daha uygun fiyatlı iPad modelleri de tanıtabilir. Bu da iPad 11’in de güncellenebileceği anlamına geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz