Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro’nun batarya değişimi pahalı olacak!

iPhone 16 Pro’nun batarya değişimi pahalı olacak!

0

Apple kullanıcılarının canını bir kez daha garanti dışı batarya değişimi ücretlerine zam yaparak sıkmaya devam ediyor. MacRumors’un ortaya çıkardığı habere göre, iPhone 16 Pro modellerinde batarya değişimi yapmak, geçmiş yıllara kıyasla çok daha pahalıya mal olacak. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone 16 Pro serisinin batarya değişimi oldukça pahalı olacak

Apple’ın kendi resmi iPhone Onarım ve Servis sayfasında da belirtildiği gibi, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinde garanti dışı batarya değişimi ücreti 119 dolara yükseltilmiş durumda. Bu da iPhone 15 serisindeki 99 dolarlık ücretten 20 dolar daha fazla demek. Neyse ki, iPhone 16’nın standart modelinde batarya değişimi ücreti hala 99 dolar olarak kalmış.

Ayrıca AppleCare+ kapsamındaki cihazlar için batarya değişimi ücretsizliğini koruyor. İddialara göre, iPhone 16 Pro modellerindeki bataryalarda kullanılan metal kasa, bu fiyat artışında etkili olmuş olabilir. Isı yönetimini iyileştirmek amacıyla kullanılan bu yeni batarya teknolojisi, şimdilik sadece Pro modellerinde yer alıyor. Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte batarya değişim ücretini 69 dolardan 99 dolara çıkarmış ve kısa süre sonra da önceki iPhone modellerinde de aynı ücreti 89 dolara yükseltmişti.

Apple Watch Ultra 2, beklentileri karşılayamadı

Sonuç olarak, son birkaç yılda batarya değişim ücretleri neredeyse iki katına çıktı. Bu durum, Apple’ın kullanıcıları AppleCare+ satın almaya teşvik etme stratejisinin bir parçası gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz