Ana Sayfa Apple Apple Watch Series 10 neden kan basıncı ölçmüyor? İşte yanıtı

Apple Watch Series 10 neden kan basıncı ölçmüyor? İşte yanıtı

0

Apple Watch’a uzun zamandır beklenen kan basıncı ölçme özelliğinin, Series 10’daki tasarım değişiklikleri nedeniyle ertelendiği belirtiliyor. Raporta göre Apple, S10 tasarımıyla sağlık özelliğini test ederken bazı sorunlarla karşılaştı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Apple Watch Series 10 neden kan basıncı ölçmüyor?

Apple Watch’a kan basıncı takibinin eklenmesi uzun süredir konuşuluyordu. Hatta 2021’de Nikkei, özelliğin Apple Watch Series 7 ile geleceğini iddia etmişti. Bloomberg’den Mark Gurman ise bu iddiayı yalanlamış ve haklı çıkmıştı. Apple’ın bu özelliği gelecekteki bir Apple Watch modeline eklemek için çalıştığı biliniyordu ve Gurman, 2022’de bunun en az birkaç yıl uzakta olduğunu söyleyerek Series 10’da gelebileceğini ima etmişti. Ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi ise Gurman, şirketin S10 tasarımıyla test ederken bazı engellerle karşılaştığını ve bu nedenle özelliğin ertelendiğini belirtiyor.

Geleneksel kan basıncı ölçümü, basınç manşeti olan hantal bir ekipman gerektirir. Apple Watch ise mevcut kalp atış hızı sensörüne benzer bir şey kullanarak bilekte ölçülen nabız dalgasının şekline bakacak. Bu, kan basıncını etkileyen ana faktör olan atardamar duvarının sertliğini tahmin etmek için kullanılabilir.

iPhone 17 Pro’nun muhtemel özellikleri ortaya çıktı!

Bu, şu anda Huawei Watch D gibi cihazlar kullanılarak yapılabiliyor olsa da, bu ürünler düşük doğruluk sunuyor. Mayo Clinic, bu cihazların genellikle yüksek ölçüm yaptığını ve bir sağlık uzmanı tarafından yapılan manşet ölçümüne göre kalibre edilmesini önerdiğini söylüyor. Apple’ın da bu cihazların doğruluğunu artırmadan önce piyasaya sürmek istemeyeceği düşünülüyor. Apple’ın muhtemelen izlediği daha umut verici yaklaşımlardan biri ise verileri yorumlamak için yapay zeka modelleri kullanmak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz