Ana Sayfa Apple Bazı iOS simgeleri neden değişmiyor? İşte sebebi

Bazı iOS simgeleri neden değişmiyor? İşte sebebi

0

iOS 18 ile birlikte Apple, iPhone ve iPad’inizdeki uygulama simgelerini özelleştirmenize olanak tanıyor. Simgeleriniz için aydınlık mod, karanlık mod veya renkli stil görünümü arasından seçim yapabilirsiniz. Ancak, karanlık mod simgelerini seçtiğinizde, bazı simgelerinizin değişmediğini fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, uygulama geliştiricilerinin karanlık mod simgelerini dahil etmek için uygulamalarını güncellemeleri gerekmesidir.

Bazı iOS simgeleri neden değişmiyor?

Geliştiriciler uygulamalarını bu yeni simgeleri içerecek şekilde güncelledikçe, ana ekranınızda daha fazla simge bu yeni görünüme uyum sağlayacaktır. iOS 18’in herkese açık olarak yayınlanmasıyla birlikte, önümüzdeki günlerde çok daha fazla uygulamanın karanlık mod simgelerini benimsemesi bekleniyor.

Eğer bir geliştirici karanlık mod simgesi sağlamamışsa, iOS sistemi bunun yerine bir tane oluşturmaya çalışır. Şu anda birçok üçüncü taraf simgesinde gördüğünüz şey budur. iPhone, ön plan ve arka plan öğelerini algılamak için simgeleri analiz eder ve uygun bir otomatik tema uygular. Ancak bunu her zaman başaramaz. Örneğin Reddit simgesi, simge görüntüsündeki öğeleri otomatik olarak ayıramadığı için renkleri hiç değişmez. Bunun yerine, simgenin ne kadar parlak göründüğünü azaltmak için hafif bir karartma efekti uygular. Ama elbette, ekrandaki diğer simgelerin çoğunluğu siyah veya gri olduğunda bu çok da iyi uyum sağlamaz.

Apple Watch SE plastik mi olacak?

Kullanıcı olarak, beklemek dışında bunu değiştirmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Geliştirici uygulamada zaten özel simge seçenekleri sunmuyorsa, kendi uygulama simge görüntülerinizi seçemezsiniz. iOS bunu zaten yapmadıysa, karanlık mod simgelerini elde etmek için geliştiricinin yeni simgelerin yerleştirildiği bir uygulama güncellemesi yayınlamasını beklemeniz gerekecektir.

Koyu stil yerine Renkli uygulama simgelerini seçerseniz, iOS simgelerin renklerini değiştirmek için farklı bir algoritma uygular. Renkli simgeler, koyu siyah bir arka plan üzerinde bir vurgu rengine sahiptir. Normal Karanlık modun aksine, renk tonu efekti daha evrensel olarak uygulanabilir. Bu nedenle, ana ekranlarınızda tutarlı bir görünüm istiyorsanız, Renkli modu tercih edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz