Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro’ya olan talep beklentilerin altında kaldı!

iPhone 16 Pro’ya olan talep beklentilerin altında kaldı!

0

Ming Chi-Kuo’nun son ön sipariş analizlerine göre, Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri için beklenenden daha düşük bir taleple karşı karşıya. Öte yandan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, geçen yılki modellere kıyasla daha fazla satış rakamına ulaşmış gibi görünüyor. Kuo, Apple’ın web sitesindeki gönderim sürelerini ve tedarik zinciri araştırmalarını inceleyerek ön siparişlerin ilk haftasonu sonuçlarına dair bazı çıkarımlarda bulundu.

iPhone 16 Pro’ya olan talep beklentilerin oldukça altında

Bu verilere göre iPhone 16 Pro Max, geçen yıla kıyasla %16, iPhone 16 Pro ise %27 oranında daha az talep gördü. Diğer yandan iPhone 16 Plus %48, iPhone 16 ise %10 oranında bir artış gösterdi. İlginç bir şekilde, bu yıl insanlar özellikle daha büyük ekranlı modelleri tercih ederek Pro modeller yerine standart iPhone modellerine daha fazla ilgi gösteriyor gibi görünüyor.

Genel olarak, iPhone 16 serisi ilk haftasonunda yaklaşık 37 milyon adet satarak iPhone 15 serisine göre %12,7’lik bir düşüş yaşadı. iPhone 16 Plus modelindeki büyük artışa rağmen, iPhone 16 Pro modellerindeki düşüş, toplam satışları olumsuz etkiliyor. Kuo, iPhone 16 Pro Max modelindeki tetraprizma kamera (5x telefoto) üretim verimliliğinin yüksek olmasının, Apple’ın bu modelde geçen yılki iPhone 15 Pro Max’e göre daha fazla stok bulundurmasında önemli bir faktör olduğunu belirtiyor.

Apple Watch SE plastik mi olacak?

Kuo’nun rakamlarına göre Apple, lansmandan önce 6 milyon adet iPhone 16 Pro Max üretti ve bu rakam geçen yıla göre %106’lık bir artışı temsil ediyor. Analist ayrıca, Apple Intelligence ve diğer promosyonların iPhone 16 satışları üzerinde sınırlı bir etkisi olması durumunda, Apple’ın 2025 yılında pazar talebini canlandırmak için daha agresif iPhone ürün stratejileri uygulayabileceğine inanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz