Ana Sayfa Apple iOS 18, T9 araması özelliğini sonunda getiriyor!

iOS 18, T9 araması özelliğini sonunda getiriyor!

0

Android’den iPhone’a geçen kullanıcıların uzun zamandır istediği bir özellik sonunda iOS 18 ile birlikte geliyor: T9 araması! Bu özellik, adres defterinizdeki telefon numaralarını tuş takımından harf yazarak aramanıza olanak sağlayan kullanışlı bir kısayol. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iOS 18 güncellemesi, T9 araması özelliğini nihayet getiriyor!

Örneğin, John’u aramak için 5-6-4 (J-O-H) tuşlarına basmanız yeterli. Samsung ve diğer birçok Android telefonda bu işlem, kişilerinizde kişinin adına en yakın alfabetik eşleşmeyi arardı. Ancak iPhone kullanıcıları bu özellikten şimdiye kadar mahrumdu.

iOS 18 ile birlikte Telefon uygulaması birçok farklı şekilde geliştirildi. En göze çarpan yeni özellik ise T9 araması oldu. Bu özellik, önceki Android telefonlarında bu özelliği kullanmaya alışkın olan birçok iPhone kullanıcısını memnun edecek gibi görünüyor. iOS 18’de T9 aramasını kullanmak için Telefon uygulamasında Tuş Takımı’na gidin ve aramak istediğiniz kişinin adının ilk birkaç harfine karşılık gelen numaraları çevirin. Her bir sayı düğmesi üç veya dört harfi temsil eder, bu nedenle sadece ilgili numaraya basmanız yeterli.

iPhone 16 Pro’ya olan talep beklentilerin altında kaldı!

iOS, olası eşleşmeleri bulmak için adres defterini otomatik olarak filtreleyecek ve eşleşen kişinin adı ve numarası ekranın üst kısmında görünecektir. Aramayı onaylamak ve başlatmak için ada dokunun. iOS 18’deki diğer yeni Telefon uygulaması özellikleri arasında otomatik transkripsiyonlu entegre arama kaydı ve geliştirilmiş aranabilir arama geçmişi yer alıyor. iOS 18, tüm iPhone kullanıcıları için ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak sunuluyor. Ayarlar > Yazılım Güncelleme bölümünden güncellemeyi kontrol edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz