Ana Sayfa Apple macOS 15 Sequoia, önemli güvenlik güncellemeleri sundu

macOS 15 Sequoia, önemli güvenlik güncellemeleri sundu

0
macos

macOS Sequoia, pencere döşemesi, iPhone Yansıtma, yeni Parolalar uygulaması gibi yeni özellik ve geliştirmelerle resmen kullanıma sunuldu. Ancak Apple, buz dağının görünen kısmının yanı sıra Mac kullanıcılarına çok sayıda hata düzeltmesi ve güvenlik yaması da sundu. macOS 15 Sequoia’nın ilk herkese açık sürümüyle birlikte gelen bu 76 güvenlik yaması, işletim sistemini daha güvenli hale getirmek için büyük önem taşıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Yeni macOS 15 Sequoia, oldukça önemli güvenlik güncellemeleri sundu

Büyük bir .0 sürümü için böylesine kapsamlı güvenlik düzeltmeleri olması şaşırtıcı değil elbette. Ancak, tek bir güncellemede şimdiye kadar gördüğüm en geniş CVE listesi diyebilirim. Sequoia’nın olabildiğince güvenli bir şekilde piyasaya sürülmesi için bu kadar çok araştırmacı ve geliştiricinin hata ve açıkları bildirmek üzere çalıştığını görmek harika.

Apple, her bir güvenlik açığıyla ilgili ayrıntıları Güvenlik Güncellemeleri sayfasında paylaştı. Bu açıklar, çekirdek güvenlik açıklarından Siri, Haritalar ve Kısayollar gibi uygulamalardaki hassas verilere erişimin ele alınmasına kadar geniş bir yelpazede yer alıyor. Bu düzeltmeler, rastgele kod yürütme, ayrıcalık yükseltme ve bellek sızıntıları gibi potansiyel açıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Apple ayrıca bellek kullanımını, girdi doğrulamayı ve korumalı alan kısıtlamalarını iyileştirerek çeşitli saldırılara karşı koruma sağlamak için çeşitli yamalar uygulamış.

iPhone 16 Pro’ya olan talep beklentilerin altında kaldı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz