Ana Sayfa Apple iOS 18.1 ne zaman yayınlanacak? İşte cevabı

iOS 18.1 ne zaman yayınlanacak? İşte cevabı

0

Apple, iPhone kullanıcılarına bir dizi yeni özellik getiren iOS 18’i henüz yayınladı. Ancak bazı kullanıcılar, hatalarla ve performans sorunlarıyla karşılaşma korkusuyla yükseltme konusunda tereddüt edebilir. iOS 18.1 çıkana kadar güncellemeyi beklemeyi planlıyorsanız, işte bilmeniz gerekenler.

iOS 18.1 sürümü ne zaman yayınlanacak?

iOS 18.0 yeni çıkmış olsa da Apple, yaz boyunca iOS 18.1’in beta sürümlerini yayınlıyordu. Apple Intelligence özelliklerinin test edilebilmesi için beta sürümlerine erken başladı. Artık iOS 18.1’in Ekim ayında, muhtemelen ayın sonunda çıkacağını biliyoruz. Ancak hatalardan kaçınmak istiyorsanız bu kadar beklemenize gerek yok.

iOS 18 ile iPhone'da video çekerken müzik çalmaya devam edin

Büyük bir yazılım sürümünü takip eden günlerde ve haftalarda Apple, genellikle birkaç küçük hata düzeltme güncellemesi yayınlar. Bu yıl bu, iOS 18.0.1, iOS 18.0.2 vb. anlamına geliyor. Aylarca süren beta testine rağmen, yeni bir iOS sürümünün milyonlarca kullanıcıya gönderilmesi, her zaman ele alınması gereken bazı önemli sorunları ortaya çıkarır. Ve Apple bu düzeltmeleri mümkün olan en kısa sürede yapacak.

iPhone 17 serisi, 2 nanometre çip ile gelebilir!

Yani endişelendiğiniz şey hatalarsa, güncellemek için Ekim sonunu ve iOS 18.1’i beklemeniz gerekmez. Bunun yerine, bir veya iki hafta bekleyebilir ve önemli bir sorun olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer olursa, Apple iOS 18.0.1 vb. yayınlayacak ve o zaman güncelleyebilirsiniz. Bilinmesi gereken bir diğer önemli şey de şu: iOS 18.1, hata açısından iOS 18.0’dan daha iyi olmayabilir.

Apple, ilk Apple Intelligence özelliklerini iOS 18.1’de yayınlıyor. Yükseltilmiş bir Siri, AI bildirim özetleri, güçlü yazma araçları ve daha fazlası olacak. Tüm bu yeni özellikler potansiyel olarak yeni hatalar yaratabilir. .1, .2, .3 sürümü vb. ile yeni sorunların ortaya çıkma olasılığı her zaman vardır.

Yükseltmeler için daha güvenli bahisler, .0.1, .0.2 sürüm serisidir. ‘Hatasız’ bir yazılım güncellemesi bekliyorsanız, maalesef böyle bir şey yok. Ancak iOS 18.0 konusunda endişeleriniz varsa, 18.0.1 veya 18.0.2’ye kadar kısa bir süre bekleyin. Muhtemelen Ekim sonuna kadar beklemek yerine o zaman güncellemek daha iyi olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz