Ana Sayfa Apple iPhone 16 yazılımı, kablosuz olarak kurtarılabilecek!

iPhone 16 yazılımı, kablosuz olarak kurtarılabilecek!

0

Apple, kullanıcıların cihazlarının yazılımını kablosuz olarak kurtarmasına ve geri yüklemesine olanak tanıyan bir sistem üzerinde uzun zamandır çalışıyordu. Bu özellik ilk olarak iOS 15.4 ve watchOS 8.5 ile Apple Watch için tanıtıldı, ardından iOS 17 ve tvOS 17 ile Apple TV’ye genişletildi. Şimdi ise iOS 18 ile Apple, bu sistemi sonunda iPhone 16 serisine getiriyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone 16 yazılımı, başka bir iPhone’dan kablosuz olarak kurtarılabilecek!

iPhone 16 modelleri için geliştirilen iOS 18 yazılımı, kullanıcıların Apple Watch ve Apple TV yazılımlarını bir iPhone’dan geri yüklemesini sağlayan aynı RecoveryOS’u içeriyor. Yeni sistemin nasıl çalıştığını görmek için eylem halindeki sistemi simüle edebildik.

apple

Esasen, iPhone 16 herhangi bir nedenle Kurtarma Moduna girdiğinde, kullanıcılar yazılım kurtarmayı başlatmak için onu başka bir iPhone veya iPad’in yanına yerleştirebilirler. Diğer cihaz yeni bir iOS yazılımı indirecek ve bunu bozuk cihaza aktaracaktır. Bu, iOS cihazlardaki yazılım sorunlarını gidermek için artık bir Mac veya PC’ye ihtiyaç duyulmayacağı anlamına gelir.

Apple Watch Ultra, son güncellemeyle daha işlevsel hale geldi!

Bozuk bir cihazı geri yüklemek için iOS 18 çalıştıran herhangi bir cihaz kullanılabilirken, şimdilik yalnızca iPhone 16 modellerinin kablosuz olarak geri yüklenebildiği görülüyor. Yeni telefonlar, ana iOS bölümü başlatılıp başlatılmadığına bakılmaksızın tüm süreci yönetebilen özel bir kurtarma bölümüyle birlikte gönderiliyor.

Apple’ın gelecekte bu sistemi önceki iPhone modellerine eklemeyi planlayıp planlamadığı veya bunun gerçekten yeni donanım gerektirdiği belirsiz. Yine de, bu harika bir haber ve kullanıcıların cihazlarını Apple’a veya bir onarım merkezine götürmek zorunda kalmadan yazılım sorunlarını gidermesini kolaylaştırmada büyük bir adım.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple firmasının yeni nesil ürünleri sektörde beklenen etkiyi yapabilecek mi? Siz daha önce hiç Apple marka bir elektronik cihaz kullandınız mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz