Ana Sayfa Haberler Getmobil Levent Yenileme Merkezi açıldı!

Getmobil Levent Yenileme Merkezi açıldı!

0

Türkiye’de yenilenmiş teknolojik cihazlar alanında faaliyet gösteren Getmobil, Levent’te yeni Yenileme Merkezi’ni görkemli bir törenle hizmete açtı. 19 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen açılış törenine Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, influencerlar ve basın mensupları katıldı.

Getmobil Kurucu Ortağı Mehmet Uygun, törende yaptığı konuşmada şirketin kullanılmış elektronik cihazları yenileyerek hem cihazların ömrünü uzatmayı hem de elektronik atıkların azaltılmasına katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti. Uygun, bu sayede ithalatın da azaltılmasının amaçlandığını vurguladı. Şirket, 1 yıl içinde bayi sayısını 1000’e, 2 yıl içinde ise 3000’e çıkarmayı hedefliyor.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise Getmobil’in yeni merkezinin sektöre önemli katkılar sunacağını belirterek Türkiye’nin teknoloji üretimindeki başarılarının altını çizdi. Kacır, elektronik atıkların geri kazanımı ve sürdürülebilir teknolojiye olan önemini vurgulayarak yenilenmiş cihazların, elektronik atıkların azaltılmasına ve ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti.

Mehmet Uygun, yeni merkezin açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’deki yenileme sektörünün gelişimine dikkat çekerek sektörün resmi düzenlemelerle desteklenmesinin önemini vurguladı. Uygun, yenilenmiş cihazların garantili olarak satışa sunulmasının ithalatı azaltacağını ve sektörün büyümesine katkı sağlayacağını belirtti.

Uygun ayrıca, Getmobil’in yerinde yenileme çözümleriyle sektöre dijital bir dönüşüm getirdiğini ve yıl sonuna kadar 40 noktada aylık 40 bin cihaz yenileme kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Kacır da yaptığı konuşmada, teknolojinin hızla geliştiğini ve bu gelişimin beraberinde getirdiği tüketim çılgınlığına dikkat çekti. Kacır, kaynakların bilinçli kullanılmasının ve elektronik atıkların geri dönüşümünün önemini vurgulayarak Türkiye’nin bu alanda attığı adımları anlattı.

Daha fazla bilgi için: Getmobil

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz