Ana Sayfa Apple iOS 18.1, iPhone 15 Pro serisine kamera dopingi yapacak!

iOS 18.1, iPhone 15 Pro serisine kamera dopingi yapacak!

0

Bugün yayınlanan iOS 18.1 beta 4 sürümü, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in kameralarını daha da güçlü hale getiriyor. Bu yeni sürümle birlikte, iPhone 15 Pro modelleri artık uzamsal fotoğraflar da çekebilecek. Apple, uzamsal fotoğraf çekim özelliğini geçtiğimiz hafta iPhone 16 serisi için duyurmuştu, ancak bu özellik geçen yılın amiral gemisi telefonlarına da geliyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iOS 18.1 sürümü, iPhone 15 Pro serisine adeta kamera dopingi yapıyor

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, geçen yıl piyasaya sürüldükleri günden bu yana uzamsal video kaydını destekliyordu. Ancak iOS 18.1 ile birlikte kullanıcılar, Kamera uygulamasında uzamsal video ve uzamsal fotoğraf çekimi arasında kolayca geçiş yapmak için özel bir “Uzamsal” seçeneği bulacaklar. Apple bu özelliği şöyle açıklıyor: “Apple Vision Pro’daki Fotoğraflar uygulamasında görüntülemek için olağanüstü derinliğe sahip uzamsal fotoğraflar ve videolar kaydedin.

iphone 15

En iyi sonuçlar için kayıt sırasında iPhone’u yatay konumda ve sabit tutun. Video, 1080p çözünürlükte 30 fps’de kaydedilir. Bir dakikalık uzamsal video yaklaşık 130 MB’dir. Bir uzamsal fotoğraf ise yaklaşık 5 MB’dir.” Uzamsal fotoğraflar ve videolar daha sonra Apple Vision Pro’da görüntülenebiliyor.

Apple Watch Ultra, son güncellemeyle daha işlevsel hale geldi!

Bu hafta yayınlanan visionOS 2 ile kullanıcılar, kütüphanelerindeki herhangi bir görüntüden doğrudan uzamsal fotoğraflar oluşturabiliyorlar. iOS 18.1 şu anda geliştirici beta sürümü olarak kullanılabiliyor. Apple, geçtiğimiz hafta düzenlediği iPhone 16 etkinliğinde, iOS 18.1’in ve ilk Apple Intelligence özelliklerinin Ekim ayında kullanıma sunulacağını doğruladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz