Ana Sayfa Apple iPadOS 18, M4 çipli iPad Pro’ları kullanılamaz hale getirdi!

iPadOS 18, M4 çipli iPad Pro’ları kullanılamaz hale getirdi!

0
iPad Pro

Apple, Pazartesi günü iPadOS 18’i kullanıcılarla buluşturdu. Ancak bu güncelleme, M4 çipli iPad Pro sahipleri için bir kabusa dönüştü. Güncellemenin ardından bazı iPad’ler bir daha açılmadı ve bu durum Apple’ı, etkilenen iPad modelleri için iPadOS 18’i geçici olarak geri çekmeye zorladı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPadOS 18, M4 çipli iPad Pro modellerini resmen kullanılamaz hale getirdi

Ancak iPadOS 18’in kablosuz güncellemesi artık bu yılki M4 çipli iPad Pro modelleri için mevcut değil. Hatta Apple, M4 çipli iPad Pro’ları iPadOS 18 yazılımıyla geri yüklemek için kullanılan IPSW dosyalarını imzalamayı da durdurdu. Diğer cihazların bu sorundan etkilenmediği ve güncellemenin onlar için hala geçerli olduğu görülüyor. Reddit ve Apple’ın Tartışma Forumları’nda birçok kullanıcı, iPadOS 18’i yükledikten sonra iPad’lerinin artık çalışmamaya başladığını bildirdi.

iPadOS 18, M4 çipli iPad Pro modellerini resmen kullanılamaz hale getirdi.
iPadOS 18, M4 çipli iPad Pro modellerini resmen kullanılamaz hale getirdi.

Bir kullanıcı, güncelleme işleminin bir noktasında iPad’inin kapandığını ve bir daha açılmadığını belirtti. iPad yazılımını bir bilgisayarla geri yüklemek bile mümkün değil. Güncellemeyi yükledikten sonra iPad’i kullanılamaz hale gelen bir kullanıcı, “Cihazımı Apple Store’a götürdüm ve tamamen arızalı olduğunu doğruladılar. Ancak Apple Care kapsamında olmama rağmen bana yeni bir cihaz verebilmeleri için önce cihazı mühendislere göndermeleri gerektiğini söylediler” dedi.

iPadOS 18, iPhone uygulamalarında emoji kullanmayı kolaylaştırıyor!

Apple henüz sorunu kamuoyuna açıklamadı, ancak şirketin iPadOS 18’i M4 çipli iPad Pro için geri çekmiş olması bile bir şeylerin yanlış olduğunu ve birçok kişinin bundan etkilenmiş olabileceğini doğruluyor. Tıpkı iOS 18 gibi iPadOS 18 de özelleştirilebilir simgelerle yeni bir Ana Ekran getiriyor. Güncelleme ayrıca Matematik Notları, Akıllı Komut Dosyası ile El Yazısı, canlı sesli transkripsiyon, iPad’de ilk kez Hesap Makinesi uygulaması ve Oyun Modu ile birlikte geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz