Ana Sayfa Apple iOS 18, uygulamalarınızı gizleme imkanı veriyor!

iOS 18, uygulamalarınızı gizleme imkanı veriyor!

0

iOS 18, uygulamaları tamamen gizlemenizi sağlayan yeni bir özellikle birlikte geldi. Bu özellik sayesinde, uygulamalar ana ekrandan ve Uygulama Arşivindeki klasöründen tamamen kayboluyor ve yalnızca Face ID ile erişilebilen özel bir “Gizli” klasörüne taşınıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iOS 18, uygulamalarınızı tamamen gizleme imkanı verecek!

Ancak, iOS 18’in yayınlanmasıyla birlikte kullanıcılar, gizlenmiş uygulamaları Face ID kullanmadan bulmanın yollarını keşfetmeye başladı. Normalde, gizli uygulamaların Spotlight aramalarında veya Ayarlar’daki Depolama ekranında görünmemesi gerekiyor. Ancak, bazı Ayarlar ekranları ve üçüncü taraf uygulamalar, gizli uygulamaları açığa çıkarabiliyor.

iOS 18, uygulamalarınızı tamamen gizleme imkanı verecek!
iOS 18, uygulamalarınızı tamamen gizleme imkanı verecek!

Örneğin, Reddit uygulaması gizli olsa bile, Arka Planda Uygulama Yenileme listesinde ve Gizlilik -> Fotoğraflar bölümünde (eğer uygulamaya fotoğraf kitaplığına erişim izni verildiyse) hala görünüyor. Ayrıca, Safari’de reddit.com adresine gidildiğinde, uygulama gizli olsa bile “Reddit’te Aç” banner’ı görüntüleniyor.

iPhone 16 serisi Türkiye’de kullanıcılarla buluştu!

Apple, bir uygulamayı gizlemenin, uygulamanın yüklü olduğunun hiçbir şekilde anlaşılamayacağı anlamına gelmediği konusunda uyarıda bulunuyor. Uygulamayı gizlemeyi onayladığınızda, “Ayarlar gibi birkaç yerde” hala görülebileceği belirtiliyor. Gizli bir uygulamanın telefonda yüklü olup olmadığını öğrenebilseniz bile, Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulamadan uygulamayı başlatamıyorsunuz. Gizli uygulamanın içeriği her zaman biyometrik kilit ile korunuyor.

Elbette, Apple gelecekteki güncellemelerde bu açıkları kapatabilir ve gizli uygulamaları bulmayı daha da zorlaştırabilir. Örneğin, Depolama ekranında gizli uygulamaların ayrı bir kategoride gruplandırılması, Gizlilik ekranları gibi Ayarlar’ın diğer bölümlerine de uygulanabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz