Ana Sayfa Apple iPhone’lar Brezilya’da da üretilmeye başladı!

iPhone’lar Brezilya’da da üretilmeye başladı!

0

iPhone 16 ön siparişleri başlamış durumda ve telefonlar 20 Eylül Cuma günü raflardaki yerini alacak. Daha önce de belirtildiği gibi, Apple yeni iPhone’ları Çin ile eş zamanlı olarak Hindistan’da da üretecek. Ancak, Brezilya’nın da iPhone 16’nın montajının yapılacağı ülkeler listesine eklendiği ortaya çıktı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone’lar Brezilya’da da resmi olarak üretilmeye başladı!

MacMagazine tarafından fark edildiği üzere, Brezilya’daki iPhone 16 düzenleyici başvuruları, iPhone 16’nın şu anda Brezilya, Çin ve Hindistan’da üretildiğini doğruluyor. Brezilya’da, cihazlar São Paulo, Jundiaí’deki bir Foxconn tesisinde monte ediliyor.

Apple daha önce de bu tesisi iPhone üretmek için kullanmış olsa da, yeni bir iPhone modelinin ilk günden itibaren Brezilya’da üretilmesi bir ilk. Ancak, şu an için sadece temel iPhone 16 modeli ülkede monte ediliyor ve daha pahalı modeller Çin’den ithal edilmeye devam edecek.

WatchOS 11, zil sesinin değiştirilmesine imkan verecek!

Geçen yıl Apple, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerini Çin ile eş zamanlı olarak Hindistan’da da üretmeye başlamış ve bu da ülke için bir ilk olmuştu. Apple, iPhone’ları yerel olarak üreterek vergi indirimi elde etmenin yanı sıra, ürünlerinin üretimi ve dağıımı için Çin’e daha az bağımlı olmayı da hedefliyor. Şirketin Vietnam’da da üretim tesisleri bulunuyor.

Yerel üretim, Apple’ın bu ülkelere yeni iPhone’ları daha hızlı ulaştırmasına da yardımcı oluyor. Geçmişte Apple, yeni bir iPhone modelini Brezilya’da piyasaya sürmek için yaklaşık bir ay bekliyordu. Bu sefer ise iPhone 16 modelleri, ABD lansmanından sadece bir hafta sonra ülkeye ulaşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz