Ana Sayfa Apple CarPlay, yeni erişilebilirlik özellikleri kazanıyor!

CarPlay, yeni erişilebilirlik özellikleri kazanıyor!

0

Apple, bu ay yayınlanan iOS 18 ile birlikte iPhone kullanıcıları için önemli erişilebilirlik özellikleri sunuyor. Göz Takibi ve Vision Pro’ya yapılan yükseltmeler gibi geliştirmelerin yanı sıra Apple, CarPlay’e de bazı erişilebilirlik güncellemeleri getirmeyi planlıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

CarPlay, iOS 18 ile yeni erişilebilirlik özellikleri kazanıyor!

iOS 18 ile CarPlay’e Sesli Kontrol, Renk Filtreleri ve Ses Tanıma gibi erişilebilirlik özelliklerinin eklendiğini belirten Apple, bu özelliklerin sürüşü herkes için daha kolay ve erişilebilir hale getireceğini vurguluyor.

CarPlay, iOS 18 ile yeni erişilebilirlik özellikleri kazanıyor!
CarPlay, iOS 18 ile yeni erişilebilirlik özellikleri kazanıyor!

Peki bu özellikler neler sunuyor? Sesli Kontrol sayesinde kullanıcılar yalnızca seslerini kullanarak CarPlay’de gezinebilir ve uygulamaları kontrol edebilirler. Ses Tanıma özelliği ise, işitme engelli veya işitme güçlüğü çeken sürücü veya yolcuların araba kornaları ve sirenlerinden haberdar olmak için uyarıları açmalarını sağlar. Renk körü olan kullanıcılar için Renk Filtreleri, CarPlay arayüzünü görsel olarak kullanmayı kolaylaştırır. Ek olarak Kalın Metin ve Büyük Metin gibi görsel erişilebilirlik özellikleri de bulunur.

iPhone 16 Pro’nun kamerası hakkında büyük iddia!

Bu özellikleri CarPlay’deki Ayarlar uygulaması aracılığıyla yönetmek mümkün. Ayarlar uygulamasını açın, “Erişilebilirlik”i seçin ve Ses Tanıma ve Sesli Kontrol gibi bu yeni özellikleri yönetebilirsiniz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple firmasının yeni nesil ürünleri sektörde beklenen etkiyi yapabilecek mi? Siz daha önce hiç Apple marka bir elektronik cihaz kullandınız mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz