Ana Sayfa Apple Apple’ın 5G modemi, mmWave desteğine sahip olmayacak! İşte sebebi

Apple’ın 5G modemi, mmWave desteğine sahip olmayacak! İşte sebebi

0

Apple’ın, 2018’den beri iPhone’lar için kendi 5G modemi üzerinde çalıştığı söyleniyordu, ancak çipin ilk versiyonunun mmWave desteğinden yoksun olabileceği belirtiliyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Apple’ın 5G modemi, mmWave desteği olmadan gelebilir

Tayvan merkezli sektör yayını DigiTimes’ın haberine göre, Apple’ın kendi geliştirdiği 5G modemi henüz mmWave teknolojisini içermiyor. Bu durum değişene kadar Apple’ın, aralarında iPhone 12 ve sonraki modellerin de bulunduğu mmWave destekli iPhone modelleri için mevcut 5G çip tedarikçisi Qualcomm’a güvenmeye devam edeceği düşünülüyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, Apple tasarımı 5G modeme sahip iki iPhone modelinin 2025 yılında piyasaya sürüleceğini söylemişti. Bu modellerin, yılın ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek yeni bir iPhone SE ve üçüncü çeyrekte tanıtılacak ultra ince bir iPhone 17 modeli olması bekleniyor. Daha uygun fiyatlı bir cihaz olarak, yeni iPhone SE’nin mmWave desteğinden yoksun olması mantıklı olabilir. Ayrıca, ultra ince iPhone 17’nin daha ince bir tasarıma sahip olabilmesi için de bu durumdan ödün verilmesi gerekebilir.

iPhone 16’nın bataryası nasıl değiştirilir? İşte rehber

mmWave, kısa mesafelerde ultra yüksek hızlar vaat eden bir dizi 5G frekansıdır ve yoğun kentsel alanlar için idealdir. Buna karşılık, alt-6GHz 5G genellikle mmWave’den daha yavaştır, ancak sinyalleri daha uzağa gider ve banliyö ve kırsal alanlara daha iyi hizmet verir. Alt-6GHz ağları, birçok ülkede mmWave ağlarından hala daha yaygındır.

Apple tarafından şu anda satılan tüm iPhone’lar, hücresel bağlantı için Qualcomm modemlerle donatılmıştır, ancak Kuo, Apple’ın zamanla Qualcomm’dan uzaklaşmasını bekliyor. Apple, bu yılın başlarında, Qualcomm ile 2026 yılına kadar iPhone lansmanları için 5G modem tedarik anlaşmasını uzattı, bu nedenle Apple’ın hala bolca zamanı var.

2019 yılında Apple, kendi 5G çipini tasarlamak için gösterdiği çabaların bir parçası olarak, Intel’in akıllı telefon modemi işinin çoğunluğunu satın aldı. Apple’ın çipinin Qualcomm’un modemlerine göre tüketicilere herhangi bir faydası olup olmayacağı henüz belli değil, ancak bu hamle, Apple’ın harici bir tedarikçiye olan bağımlılığını azaltacaktır. Apple, 2017 yılında Qualcomm’a, iddia edilen rekabeti engelleyici uygulamalar ve 1 milyar dolarlık ödenmemiş telif hakkı indirimleri nedeniyle dava açmıştı. İki şirket, davayı 2019 yılında çözmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz