Ana Sayfa Apple iPhone kamerasıyla ilk kez büyük bütçeli film çekilecek! İşte o film

iPhone kamerasıyla ilk kez büyük bütçeli film çekilecek! İşte o film

0

WIRED’ın haberine göre, Danny Boyle’un yönettiği ve 75 milyon dolarlık bütçesiyle dikkat çeken “28 Years Later”, iPhone ile çekilen ilk büyük bütçeli film olacak. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

iPhone kamerasıyla ilk kez büyük bütçeli bir film çekiliyor!

Geleceğin distopik Britanya’sında geçen ve zombi türündeki bir pandeminin ardından yaşananları konu alan film, yaz aylarında çekilen sahnelerde ana kamera olarak iPhone 15 Pro Max’i kullandı. Çekimler sırasında alüminyum kafesler ve lens aparatları gibi ek ekipmanlardan da faydalanıldı. “28 Years Later”ın yapımcıları, teknik konularda doğrudan Apple’dan destek aldıklarını da belirtiyor. 28 Years Later, 2002 yapımı “28 Days Later” ve 2007 yapımı “28 Weeks Later” filmlerinin devamı niteliğinde.

İlk film “28 Days Later”, büyük ölçüde 480p standart çözünürlük sunan ve MiniDV kasetlerine kayıt yapan tüketici sınıfı bir video kamera olan Canon XL-1 ile çekilmişti. Bunun nedenlerinden biri, Londra’nın merkezinde geçen ve şehrin boşaltılmış halini gösteren karmaşık sahnelerin, zaman kısıtlamaları nedeniyle hızlı bir şekilde çekilmesi gerekiyordu. Geleneksel film kameraları bu sahneler için fazla zaman alıcı olurdu. Dijital kamera kullanımıyla ortaya çıkan benzersiz görsel estetiği, filmin ikonik bir parçası haline geldi. Yeni filmin çekimlerinde iPhone’ların kullanılması da ilk filme ve kullanılan video kameraya bir saygı duruşu niteliğinde. İlk filmin Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Anthony Dod Mantle da Boyle ile birlikte yeni filmde de yer alıyor.

iPhone 16 dayanıklılık testine girdi! İşte sonuç

Daha önce de “Tangerine” (2015) ve “Unsane” (2018) gibi birkaç düşük bütçeli film iPhone ile çekilmişti. Ancak bu filmler, Boyle’un yeni filmiyle kıyaslandığında oldukça düşük bütçeli ve sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girmişti. 28 Years Later’ın, Alex Garland tarafından kaleme alınan yeni bir üçlemenin ilk filmi olması bekleniyor. İlk filmin yıldızı Cillian Murphy’nin de yeni filmde rol alması bekleniyor. 28 Years Later’ın 20 Haziran 2025’te vizyona girmesi planlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz