Ana Sayfa Apple M4 işlemcili Mac yakında tanıtılacak! İşte özellikleri

M4 işlemcili Mac yakında tanıtılacak! İşte özellikleri

0
M4 MacBook Pro ekran

Apple’ın merakla beklenen yeni M4 işlemcili Mac serisinin, Ekim ayı itibarıyla tanıtılması bekleniyor. Yeni M4 serisinin ilk üyeleri ise iMac, MacBook Pro ve Mac mini olacak. Etkinliğin Ekim ayında düzenlenmesi planlansa da yeni Mac’lerin Kasım ayına kadar satışa sunulmayabileceği konuşuluyor.

M4 işlemcili Mac modeli çok yakında tanıtılacak

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, yeni M4 işlemcili Mac’lerinde, giriş seviyesi 14 inç MacBook Pro, yeni Mac mini ve yeni iMac dahil olmak üzere, tüm modellerinde standart olarak en az 16 GB RAM sunacak. Apple, son sekiz yıldır giriş seviyesi Mac modellerinde 8 GB RAM kullanıyordu, bu nedenle bu değişiklik kullanıcıları oldukça memnun edecek. Özellikle de Apple Intelligence’ın cihazlarda daha fazla bellek kullanımı gerektirdiği düşünüldüğünde, bu değişikliğin oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Ortaya çıkan son raporlar, Apple’ın yeni Mac mini modelinin, bilgisayarın 14 yıllık tarihindeki en büyük tasarım değişikliğine uğrayacağını ve önemli ölçüde küçüleceğini gösteriyor. Bu değişimin bir parçası olarak, yeni Mac mini’de USB-A bağlantı noktalarının da yerini USB-C bağlantı noktalarına bırakması bekleniyor. Tasarım detayları hakkında henüz net bir bilgi olmasa da Apple’ın en uygun fiyatlı Mac modeli olan Mac mini’nin bu yeni tasarımının oldukça ilgi çekeceğinden şüphemiz yok.

Apple Watch’ların kan oksijen ölçümü sorun olmaya devam ediyor!

Söylentilere göre Apple, bu sonbaharda yeni bir iMac modelini de tanıtacak. Bu da Apple’ın tüm Magic aksesuarlarını yenilemesi için önemli bir fırsat sunuyor. Apple’ın, Avrupa Birliği’nin USB-C zorunluluğuna uyum sağlamak için bu yıl sonuna kadar adım atması gerektiği düşünüldüğünde, yeni M4 işlemcili iMac ile birlikte Lightning bağlantı noktasına veda eden yeni Magic aksesuarlarıyla karşılaşmamız oldukça olası görünüyor.

Şu anda Uzay Grisi renk seçeneğiyle sunulan giriş seviyesi M3 MacBook Pro modelinin aksine, Uzay Siyahı renk seçeneği yalnızca üst seviye M3 Pro ve M3 Max MacBook Pro modellerinde mevcut. Her ne kadar bu durum bilinçli bir tercih gibi görünse de aslında tamamen zamanlama ile ilgili olabilir. Geçtiğimiz yıl tanıtılan yeni M3 MacBook Pro’nun, en güncel macOS sürümü olan macOS Sonoma yerine, kutudan macOS Ventura ile çıktığı ortaya çıkmıştı. M3 Pro ve M3 Max MacBook Pro modellerinde ise macOS Sonoma yüklü olarak geliyordu.

Giriş seviyesi M3 MacBook Pro’nun Ventura ile piyasaya sürülmesi, bu modelin üst seviye modellere göre daha erken üretim aşamasını tamamladığını, ancak Apple’ın aynı anda piyasaya sürmeyi tercih ettiğini düşündürüyor. Bu durum, giriş seviyesi modelde daha eski bir renk seçeneği olan Uzay Grisi’nin kullanılmasının nedenini de açıklayabilir. Umarız Apple, yeni M4 işlemcili uygun fiyatlı MacBook Pro modelinde Uzay Siyahı renk seçeneğini de bizlere sunar.

Her ne kadar Apple, giriş seviyesi M4 işlemcisini Mayıs ayında iPad Pro ile birlikte tanıtmış olsa da, üst seviye işlemciler olan M4 Pro ve M4 Max hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu güçlü işlemcilerin, yılın ilerleyen dönemlerinde tanıtılacak olan yeni üst seviye MacBook Pro modellerinde ilk kez karşımıza çıkması bekleniyor.

M4 Pro ve M4 Max işlemciler hakkında elimizdeki bilgiler oldukça sınırlı. Bildiğimiz tek şey, bu işlemcilerin A18 ve M4 işlemciler gibi TSMC’nin daha verimli 3nm üretim sürecinden geçeceği. Tahmin edebileceğiniz gibi bu yeni işlemciler, önceki nesillere göre daha yüksek bir performans sunacak. Ancak çekirdek sayıları hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz