Ana Sayfa Apple iPhone 12 Pro’dan iPhone 16 Pro’ya geçmeye değer mi? İşte cevabı

iPhone 12 Pro’dan iPhone 16 Pro’ya geçmeye değer mi? İşte cevabı

0

iPhone 16 Pro ve Pro Max, Apple’ın en yeni ve en güçlü akıllı telefonları. Peki 2020’den bu yana ne kadar gelişti? İşte iPhone 16 Pro ile 12 Pro arasındaki tüm farkları ve satın alma rehberini içeren kapsamlı karşılaştırmamız.

iPhone 12 Pro modelinden iPhone 16’ya geçmeye değer mi?

iPhone 16 Pro ve Pro Max, 12 Pro ve Pro Max’teki 6.1 ve 6.7 inçlik ekranlara kıyasla daha büyük, 6.3 ve 6.9 inçlik ekranlara sahip. Ekran parlaklığı, tipik, HDR içerik ve dış mekan kullanımı için 16 Pro/Max’te daha yüksek ve ayrıca Dinamik Ada, her zaman açık ekran ve ProMotion (120 Hz’e kadar yenileme hızları) gibi özellikler sunuyor.

Tasarım açısından iPhone 16 Pro, önceki modellerle neredeyse aynı kalsa da (boyut dışında), Apple yeni bir fiziksel Kamera Kontrol düğmesi/sensörü eklemiş. Apple, 16 Pro ve Pro Max modellerinde, 15 Pro ve Pro Max gibi titanyum kullanıyor. 12 Pro’dan geçiş yapacak olanlar için titanyum önemli bir yükseltme olacak (çelikten daha hafif ve güçlü).

Apple Music, önemli bir yenilik daha sunuyor!

Daha büyük ekranlara uyum sağlamak için iPhone 16 Pro ve Pro Max, iPhone 12 Pro ve Pro Max’ten biraz daha büyük, ancak titanyum yapıları sayesinde neredeyse aynı ağırlığa sahipler. A18 Pro, Apple’ın üst düzey akıllı telefonları için yeni nesil çip. Daha güçlü ve yetenekli, ancak bunun sizin için ne kadar önemli olduğu telefonda ne yaptığınıza bağlı olacak. iPhone 12 Pro ve Pro Max, eski A14 çipiyle Apple Intelligence desteği almıyor. Ayrıca iPhone 16 Pro/Max, 12 Pro/Max’ten 2 GB daha fazla RAM’e sahip.

Pil ömrü konusunda ise iPhone 16 Pro, iPhone 12 Pro’ya göre büyük bir iyileşme kaydetmiş. Bu, bazıları için tek başına bile yükseltme yapmak için yeterli bir sebep olabilir. Hem iPhone 16 Pro hem de Pro Max cihazlarında yeni 48 MP ana arka kameralar bulunuyor. Ayrıca yeni bir 48 MP ultra geniş açılı lens, 5x optik yakınlaştırmalı 12 MP telefoto lens, yepyeni Kamera Kontrol düğmesi/sensörü ve en yeni nesil Fotoğraf Stilleri mevcut. Bu, 12 MP ana lens ve 12 Pro/Max kamera sisteminin geri kalanına göre ciddi bir sıçrama.

iPhone 16 Pro ve Pro Max, 120 fps’ye kadar 4K Dolby Vision/HDR video kaydı ile video kaydını bir üst seviyeye taşıyor. Ayrıca 16 Pro/Max ile 1080p ve ProRes kayıtlar için 120 fps’ye kadar kayıt yapabilirsiniz. Diğer yeni özellikler arasında rüzgar gürültüsü azaltma ve Ses Karışımı yer alıyor. 12 Pro/Max ile karşılaştırıldığında, 16 Pro/Max modelleri ProRes, Aksiyon modu, Sinematik mod, ACES, makro video, uzamsal video ve günlük kaydı sunuyor.

iPhone 12 Pro/Max’in aksine, 16 Pro/Max modellerinde 10 Gbps’ye kadar aktarım hızına sahip bir USB-C bağlantı noktası ve harici depolamaya doğrudan video ve fotoğraf çekme gibi yeni özellikler bulunuyor. Diğer önemli giriş/çıkış güncellemesi ise yeni Kamera Kontrolü, ancak WiFi 7 desteği, 25 W’a kadar MagSafe veya kablosuz şarj desteği gibi başka yükseltmeler de var. Tüm iPhone 16 cihazlarının kutusundan yalnızca iPhone ve bir USB-C kablosu çıkıyor. Bir güç adaptörüne ihtiyacınız varsa, iPhone’unuz için hızlı şarj özelliğinden yararlanmak için en az 20 W’lık bir adaptör tercih edin.

Siz ne düşünüyorsunuz? Model yükseltecek misiniz? Yoksa mevcut iPhone’unuzu kullanmaya devam mı edeceksiniz? Yorumlarda bize bildirin! iPhone 16 Pro ile 12 Pro karşılaştırması hakkındaki rehberimizi okuduğunuz için teşekkürler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz