Ana Sayfa Apple iPhone SE 4 hakkında önemli sızıntı!

iPhone SE 4 hakkında önemli sızıntı!

0

iPhone 16 serisi müşterilere sunulduğuna göre, bazıları iPhone için sırada ne olduğunu merak ediyor olabilir. Ancak sırada iPhone 17 yok ve bir yıl da uzakta değil… Herhangi bir gecikme olmazsa, bir sonraki iPhone aslında iPhone SE 4 olmalı. Bu iPhone önümüzdeki baharda çıkacak, yani onu görmemize yaklaşık altı ay var. Bu, iPhone SE’nin üç yıl içindeki ilk güncellemesi olacak ve muhtemelen başlangıcından bu yana iPhone SE’ye yapılan en büyük yenileme olacak.

iPhone SE 4 hakkında önemli bir sızıntı ortaya çıktı

Apple, 2020’deki iPhone SE 2’den beri iPhone 8 tasarımına bağlı kalıyor. Bu tasarımda hala 4,7 inç LCD ekran, yuvarlatılmış kenarlar ve bir ana sayfa düğmesi bulunuyor. Ancak, bir sonraki iPhone SE bundan uzaklaşacak gibi görünüyor… Bunun yerine, daha büyük bir 6,1 inç OLED ekran, düz kenarlı bir tasarım, Face ID ve o dönemden kalma daha küçük çentiğe sahip, iPhone 14’e benzer bir tasarım bekliyoruz. Ancak yine de, iPhone 14’ün çift kamerası yerine tek bir kameraya sahip olmasını bekliyoruz.

Bir başka söylenti de, bir sonraki iPhone SE’nin ilk olarak iPhone 15 Pro’da tanıtılan ve şimdi tüm iPhone 16 serisinde bulunan Eylem Düğmesine sahip olacağını iddia ediyor. Bu, sessize alma düğmesinin yerini alacak ve iPhone SE alıcılarına özelleştirilebilir yeni bir düğme sunacak. Apple’ın, iPhone 14 ve mevcut iPhone SE’nin aksine, iPhone SE 4’te Lightning konektöründen vazgeçmesi bekleniyor. Bunun nedeni çoğunlukla, şarj bağlantı noktası olan tüm cihazların USB-C olan birleşik bir konektöre geçmesini gerektiren AB düzenlemesidir.

Bu kadranlar, sadece Apple Watch Ultra’da olacak!

Apple, geçen yıl iPhone 15 serisiyle birlikte USB-C’ye geçiş yapmıştı ve bir sonraki iPhone SE, geçiş yapan son iPhone olacak. Bir iPhone SE alıcısıysanız, yakında telefonunuzu iPad’iniz ve dizüstü bilgisayarınızla aynı kablo kullanarak şarj edebileceksiniz. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, bir sonraki iPhone SE, muhtemelen bir A18 yongası ve 8 GB RAM ile Apple Intelligence’ı destekleyecek. Bu biraz şaşırtıcı, ancak Apple, en ucuz yeni iPhone’unda bile Apple Intelligence’ı mümkün olduğunca çok kullanıcıya ulaştırmak istiyor gibi görünüyor.

Hatırlatmak gerekirse, Apple Intelligence, Yazma Araçları, Fotoğrafları Temizleme, Genmoji, Görüntü Oyun Alanı, Bildirim Özetleri ve tamamen yeni bir Siri gibi bir dizi yeni özellikle birlikte geliyor. Söylentilere göre, yeni nesil iPhone SE daha pahalı olacak ve muhtemelen 499 dolardan satılacak. Ancak, 500 doların altında çok modern bir iPhone olduğu düşünüldüğünde, bu hala oldukça iyi bir fiyat.

Apple şu anda iPhone 14’ü de 599 dolardan satıyor, bu nedenle bu telefonun daha da düşük bir fiyata modernize edilmiş bir versiyonunu alabilmek oldukça avantajlı olacaktır. Apple, bir sonraki iPhone SE’yi piyasaya sürdükten sonra büyük olasılıkla iPhone 14’ü piyasadan çekecek ve bu da iPhone serisinin potansiyel olarak şöyle görüneceği anlamına geliyor:

iPhone SE: 499 dolar
iPhone 15: 699 dolar
iPhone 15 Plus: 799 dolar
iPhone 16: 799 dolar
iPhone 16 Plus: 899 dolar
iPhone 16 Pro: 999 dolar
iPhone 16 Pro Max: 1199 dolar

Bu, tüm iPhone’larda USB-C bulunan oldukça birleşik bir iPhone serisi olurdu. Daha ucuz iPhone SE’de Apple Intelligence desteği varken, daha pahalı iPhone 15’te olmaması kesinlikle biraz garip olurdu, bu yüzden Apple’ın bu telefonu da piyasadan kaldırmasına şaşırmazdım. Yeni nesil iPhone SE için heyecanlı mısınız? Yorumlarda bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz