Ana Sayfa Apple Yeni iPhone SE, ince çerçeveyle gelecek!

Yeni iPhone SE, ince çerçeveyle gelecek!

0

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, önümüzdeki yılın başlarında iPad Air ve aksesuarlar için güncellemelerin yanı sıra giriş seviyesi iPhone SE’sini de güncellemeye hazırlanıyor. Yeni iPhone SE, eskiyen kalın çerçevelerden vazgeçilerek Face ID ile ekranın tamamını kaplayan bir tasarıma geçiş yapmasıyla önemli bir sürüm olacak. Yeni iPad Air ise aynı kasa tasarımını korurken, güncelleme ağırlıklı olarak ‘dahili iyileştirmelere’ odaklanacak.

Yeni iPhone SE, oldukça ince bir çerçeveyle geliyor

Yeni iPhone SE, yukarıda resmi görünen iPhone 14’ün endüstriyel tasarımını temel alacak. Apple’ın ana iPhone serisi artık “Dynamic Island” adı verilen hap şeklindeki kamera tasarımına sahipken, iPhone SE kamera ve Face ID sensörlerini eski “çentikli” tasarımın içinde barındıracak. Daha önceki söylentiler SE’nin ilk kez OLED ekrana sahip olacağını gösteriyordu. Ancak iPhone 14’ün aksine, yalnızca tek bir arka kameraya sahip olması bekleniyor.

Yeni SE, tüm yeni Apple Intelligence özelliklerini desteklemek için muhtemelen A18 çipinden güç alacak. Yeni SE’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte ikonikleşen iOS ana ekran düğmesi, Apple’ın tüm ürün yelpazesinde tarihe karışmış olacak. iPhone SE yenilemesi bir süredir bekleniyordu. Apple’ın giriş seviyesi telefonu en son 2022’de yenilenmiş ve 5G başlıca yeni özellik olmuştu. 2025 modelinin mevcut 429 dolarlık başlangıç fiyatını koruyup korumayacağı ise belirsiz. Daha premium ve modern tasarımı yansıtmak için fiyatın biraz artması mümkün.

Yeni iPad, Mac ve iWatch güncellemelerinin beta sürümü yayınlandı!

Apple bu yılın başlarında M2 iPad Air’i piyasaya sürdüğü için, 2025’in başlarında bir iPad Air güncellemesi biraz daha beklenmedik bir durum. Gurman, yeni iPad Air’in hangi çipten güç alacağını açıkça söylemiyor. Bunun yerine, 11 inç ve 13 inç boyutları için sırasıyla J607 ve J637 kod adlarına sahip modellerin “dahili iyileştirmelere” odaklanacağını söylüyor.

Apple ayrıca bunu klavye aksesuarlarını güncellemek için bir fırsat olarak kullanacak. Yeni iPad Air uyumlu klavyenin, bir işlev satırı eklemek ve daha kullanışlı, daha büyük bir izleme dörtgeni elde etmek gibi daha önce iPad Pro Magic Keyboard’da kullanıma sunulan özellikler kazanması muhtemel. Bu ürünler Apple’ın 2025 lansmanlarının başlangıcını oluşturacak. Ancak daha da erken bir tarihte, yeni M4 Mac’leri tanıtacağı bir Ekim etkinliği bekliyoruz. MacBook Pro, iMac ve Mac mini’de güncellemelerin yakında gelmesi ve muhtemelen Kasım ayında satışa sunulması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz