Ana Sayfa Apple İşte en kullanışlı iPadOS 18 özellikleri!

İşte en kullanışlı iPadOS 18 özellikleri!

0

iPad, video izlemek, okumak veya oyun oynamak için harika bir eğlence cihazı. Ancak aynı zamanda güçlü bir üretkenlik aracı da olabilir. iPad Pro’yu ana bilgisayarım olarak kullanan biri olarak, iPadOS 18’deki üç önemli güncellemeden oldukça memnunum. İşte iPad üretkenliğinizi artırmak için en iyi yeni özellikler.

İşte en yararlı iPadOS 18 özellikleri

Hatırlatıcılar ve Takvim uygulamaları, uzun zamandır Apple’ın en popüler üretkenlik araçlarından ikisi olmuştur. Ve iPadOS 18’de, her ikisinin de avantajlarını tek bir yerde elde edebilirsiniz. iPad’in Takvim uygulaması artık tüm hatırlatıcılarınızı takvim etkinliklerinizle aynı satırda görmenizi sağlıyor. Özel Hatırlatıcılar uygulamasını kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak uygulamanın işlevselliğinin çoğu artık Takvim’e de entegre edilmiş durumda. Bu değişikliği seviyorum çünkü günüme daha kapsamlı bir genel bakış sunuyor. Günlük çalışmalarımı planlarken hem takvim etkinliklerini hem de hatırlatıcıları aynı yerde bulundurmak çok yardımcı oluyor. Hiçbir şeyi kaçırmamış oluyorum ve tam bir resim elde etmek için uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda kalmıyorum.

Dosya depolamayı buluta taşımak genel olarak iyi bir şey. Ancak aynı zamanda, birçoğumuz kritik dosyaların buluta kaydedildiği ve internet bağlantımızın olmadığı (genellikle uçakta) durumlarla karşılaştık. Apple’ın Dosyalar uygulaması, her zaman dosyaları çevrimdışı kullanım için kaydetmenize izin verdi. Ancak şimdiye kadar, uygulama bu önbelleğe alınmış dosyaları da aniden “akıllıca” bir şekilde kaldırıyordu. Böylece sizi zor durumda bırakıyordu. iPadOS 18’de, bunun bir daha asla olmamasını sağlamak için yeni bir ‘İndirilenleri Sakla’ seçeneği var. iCloud Drive’daki herhangi bir dosyaya veya klasöre uzun basın veya sağ tıklayın, menüde ‘İndirilenleri Sakla’ seçeneğini bulacaksınız. Hareket halindeyken çalışırken içinizin rahat etmesini sağlayan harika bir ekleme.

iPhone 16 Pro ile 13 Pro’nun kameraları karşılaştırıldı! İşte sonuçlar

Üretken olmaktan bahsettiğimde, hedeflerime ulaşmama yardımcı olabilecek araçları ve sistemleri düşünüyorum. Başarı için doğru kurulumu oluştururken çok titiz davranmayı seviyorum. Bu da cihazlarımı özelleştirmeyi sevdiğim anlamına geliyor. iOS ve iPadOS 18, bir sürü yeni özelleştirme aracı içeriyor. iPad’e özel bu özelliklerden biri de yeni uygulama sekme çubukları. Birçok uygulama iPadOS 18’de yeni bir kayan sekme çubuğu tasarımını benimsiyor ve hatta bazı uygulamalar sekmeleri istediğiniz gibi özelleştirmenize olanak tanıyor. Sekme çubuğunu özelleştirmek, sizin için en önemli olan araçlara daha hızlı erişebilmeniz anlamına geliyor. Umarız birçok üçüncü taraf üretkenlik aracı da yakında özelleştirilebilir yeni sekme çubuğunu benimser.

Apple, en yeni iPad Pro’yu bir M4 çipiyle piyasaya sürdüğünde, bazıları şirketin büyük yazılım değişiklikleri de yapması gerektiğini tahmin etti. iPadOS 18, Sahne Yöneticisi’nde veya çoklu görevlerde değişiklik getirmese de, yine de birçok güçlü yeni özellikle dolu – ve daha fazlası da yakında geliyor. Ve iPadOS 18’i kullandığım süre boyunca, küçük üretkenlik geliştirmelerinin bile iPad’i işleri halletmek için daha iyi bir cihaz haline getirmede uzun bir yol kat edebileceğini gördüm.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz