Ana Sayfa Apple Apple Car, resmen rafa kaldırıldı!

Apple Car, resmen rafa kaldırıldı!

0

Teknoloji devi Apple, uzun süredir merakla beklenen otonom araç projesi Apple Car’ı resmen rafa kaldırdı. Tesla’nın sürücüsüz taksi modeli Cybercab’i tanıttığı günlerde gelen bu haber, Apple’ın otonom araç hayallerinden tamamen vazgeçtiğini gözler önüne seriyor. Apple, Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’ne (DMV) yaptığı başvuruyla Otonom Araç Programı Üretici Test İzni’nin 27 Eylül itibarıyla iptalini talep etti.

Apple Car, resmi olarak rafa kaldırıldı

Bu gelişme, Apple’ın Apple Car projesini dahili olarak iptal ettiğine dair haberlerin yayılmasından yaklaşık 8 ay sonra geldi. Projeyle doğrudan bağlantılı olan bu izin iptali, Apple Car’ın artık tamamen rafa kaldırıldığının en önemli göstergesi olarak kabul ediliyor. Hatırlayacağımız üzere, Apple daha önce de büyük çaplı işten çıkarmalar öncesinde yasal zorunluluk gereği işten çıkarma bildirimleri yayınlamıştı.

Apple’ın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı ve “Project Titan” kod adıyla anılan otonom elektrikli araç projesi, teknoloji dünyasında büyük merak uyandırmıştı. Şirket, başlangıçta direksiyonu ve pedalı olmayan, tamamen otonom bir araç üretmeyi hedefliyordu. Ancak geçen yıllar içinde bu hedeflerini küçülten Apple, sonunda projeyi tamamen iptal etme kararı aldı. İptal kararından önce, Apple Car’ın 100.000 doların üzerinde bir fiyata satılması ve 2028 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu.

Apple’ın ilk 5G modemi, iPhone SE 4 ile gelebilir!

Tesla ise tam da bu günlerde, tamamen otonom taksi modeli Cybercab’i görkemli bir etkinlikle tanıttı. Henüz geliştirme aşamasında olan ve 2027’den önce piyasaya sürülmesi beklenmeyen Cybercab, otonom sürüş teknolojilerine meraklı olanların ilgisini şimdiden üzerine çekmiş durumda.

Apple Car projesi, başlangıcından bu yana birçok soru işaretini de beraberinde getirmişti. Apple’ın nasıl bir üretim ve servis ağı kuracağı, hangi fiyat aralığında araçlar üreteceği ve otonom sürüş teknolojilerini nasıl uygulayacağı merak konusuydu. Tüm bu sorular yanıtsız kalsa da Apple’ın otomobil sektörüne girme fikri, teknoloji dünyası ve otomotiv endüstrisi tarafından yakından takip ediliyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz