Ana Sayfa Apple Yeni iPad Air geliyor! İşte özellikleri

Yeni iPad Air geliyor! İşte özellikleri

0

Bloomberg’ün son raporlarına göre Apple, 2025 baharında “dahili iyileştirmeler” içeren yeni bir iPad Air modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. iPad Air, bu yılın başlarında M2 çipiyle güncellendiği için yeni modelle arasında alışılmışın dışında kısa bir süre, yaklaşık 12 ay olacak. Normalde iPad Air modelleri arasında 18-24 aylık bir yenileme döngüsü bulunuyor. Böylesine kısa bir sürede yeni bir modelin gelmesi, Apple’ın iPad Air’de hangi özellikleri güncelleyeceği konusunda merak uyandırıyor. Yeni modelde en azından iPad Air’e özel tasarlanmış yepyeni bir Magic Keyboard bekleniyor.

Yeni nesil iPad Air gelecek

Şu anda iPad Air, 2020 yılında iPad Pro ile tanıtılan orijinal Magic Keyboard tasarımını kullanıyor. O zamandan beri, temel iPad modeli yeni Magic Keyboard Folio’yu, iPad Pro ise yeni alüminyum Magic Keyboard’u kullanmaya başladı. Gurman’a göre yeni Magic Keyboard, bahsedilen diğer iPad Klavyelerine benzer şekilde yeni bir işlev tuşu satırına sahip olacak. Ancak, yeni iPad Pro Magic Keyboard’un aksine, iPad Air için üretilen bu Magic Keyboard’un üst kasası alüminyumdan yapılmayacak. Umarız yeni iPad Air Magic Keyboard daha düşük bir başlangıç fiyatına sahip olur. Şu anda, eski Magic Keyboard ve iPad Pro Magic Keyboard, iPad Pro Magic Keyboard çok daha üstün olmasına rağmen, 11 inç için 299 dolar ve 13 inç için 349 dolar olan aynı başlangıç fiyatına sahipler.

Yeni nesil iPad Air gelecek.
Yeni nesil iPad Air gelecek.

Gurman’ın ilk raporunda, yeni çip hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi. Ancak, Apple’ın iPad Air’i güncelleyip aynı çip setini kullanmaya devam etmesi pek olası değil. Bu da akıllara bazı olasılıkları getiriyor. Apple, iPad Air’de şu anda kullanılan 9 çekirdekli GPU’lu M2 çipini, 10 çekirdekli tam GPU’lu M2 çipine güncelleyebilir. Bu küçük ancak olası bir güncelleme olurdu. Diğer bir ihtimal ise, Apple’ın yeni iPad Air’de M3 çipini kullanması.

iPhone 16 Pro Max ve Samsung Galaxy S24’ün kameraları karşılaştırıldı!

Ancak Apple, yüksek maliyetler ve düşük verimlilik nedeniyle ilk nesil 3nm üretim sürecinden mümkün olduğunca çabuk uzaklaşmaya çalışıyor gibi görünüyor. Belki de M3 çipini sadece bir orta sınıf iPad için üretmek uygun olabilir, ancak maliyet yine de bir sorun teşkil ediyor. Son olarak, Apple yeni iPad Air’de 8 çekirdekli CPU ve 8 çekirdekli GPU’ya sahip, kısaltılmış bir versiyonu olduğu söylenen M4 çipini kullanmayı tercih edebilir. iPad Air ve iPad Pro’nun ikisi de hiçbir zaman en yeni Apple Silicon çipini kullanmadı, ancak belki de daha az çekirdek, Apple’ın M4’ü iPad Air’de bu kadar kısa sürede sunması için yeterli olacaktır.

Bunların yanı sıra, Apple’ın diğer ürünlerde yaptığı ve 2025 iPad Air’de görebileceğimiz bazı geliştirmeler de mevcut. Bunlardan bazıları, şu anda yalnızca 13 inç M2 iPad Air’e özel olan 600 nit parlaklığın standart olarak sunulması, iPhone 16 serisinde tanıtılan Wi-Fi 7 desteği, 2021’de iPad mini’de tanıtıldı ancak iPad Air’de hiç uygulanmayan arka LED flaş, şu anda iPad Pro’ya özel olan Thunderbolt desteği ve daha iyi mikrofon dizilimi olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz