Ana Sayfa Apple Apple Car Key, daha fazla markaya geliyor!

Apple Car Key, daha fazla markaya geliyor!

0

Apple’ın araç anahtarınızı dijitalleştirmenize olanak tanıyan kullanışlı özelliği Car Key, daha fazla otomobil markası ve modele açılıyor. MacRumors tarafından ortaya çıkarılan yeni kod değişiklikleri, Car Key’in yakın zamanda Polestar, Volvo ve Audi marka seçili araçlarda da kullanılabileceğini gösteriyor. Henüz hangi modellerin Car Key desteğiyle geleceği ve bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda kesin bir bilgi yok.

Apple Car Key, daha fazla markaya gelecek

İlk olarak 2020 yılında düzenlenen WWDC etkinliğinde tanıtılan Car Key, iPhone kullanıcılarının araç anahtarlarını Wallet uygulamasına eklemelerini sağlıyor. Böylece kullanıcılar fiziksel bir anahtar taşımak zorunda kalmadan, iPhone’larını kullanarak araçlarını kilitleyebiliyor, açabiliyor ve hatta çalıştırabiliyorlar. Car Key’in nasıl kullanılacağı otomobil üreticisine ve araca göre değişiklik gösterse de genel olarak pasif giriş, yakınlık ve uzaktan olmak üzere üç farklı kullanım yöntemi sunuyor.

Apple Car Key, daha fazla markaya gelecek.
Apple Car Key, daha fazla markaya gelecek.

Car Key’in sunduğu pratik özelliklerden biri de “Express Mode” yani “Hızlı Mod”. Bu mod sayesinde kullanıcılar, iPhone’larının kilidini açmadan veya Face ID, Touch ID ya da parola ile kimlik doğrulaması yapmadan araçlarını kullanabiliyorlar. Ayrıca Wallet uygulaması, Car Key’in Mesajlar, Mail ve AirDrop gibi uygulamalar aracılığıyla başkalarıyla kolayca paylaşılmasına da imkan tanıyor. Şu anda BMW, BYD, Kia ve Mercedes-Benz gibi otomobil devlerinin belirli modellerinde kullanılabilen Car Key, son olarak Rivian’ın ikinci nesil R1T ve R1S modellerinde de yerini almıştı.

iPhone SE 4’ün tasarımı hakkında yeni sızıntı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz