Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro’nun kamerasında yeterince yenilik yok mu?

iPhone 16 Pro’nun kamerasında yeterince yenilik yok mu?

0

iPhone Pro modellerinin etkileyici şehir çekimleriyle bilinen film yapımcısı Joey Helms, yeni iPhone 16 Pro’nun kamera konusunda dev bir adım atmadığını düşünüyor. Son üç yıldır her yeni iPhone modeliyle örnek çekimler yapan Helms, iPhone 16 Pro’nun kamera özelliklerini değerlendirirken bazı eleştirilerde de bulunuyor. Ona göre, yeni Kamera Kontrol düğmesi çok hassas ve güvenilir değil, bu yüzden sadece kaydı başlatmak için kullanılabilecek düzeyde.

iPhone 16 Pro’nun kamerasında yeterince yenilik yok

Ses miksaj özelliği ise telefonda dinlerken etkileyici olsa da, daha kaliteli kulaklıklar veya hoparlörlerle dinlerken gürültü engellemedeki kusurlar ve dengesizlikler ortaya çıkıyor. Yani, hızlıca yapılan mobil düzenlemeler ve sosyal medya paylaşımları için yeterli olsa da, profesyonel işlerde iPhone ile ses kaydetmek hala mümkün görünmüyor. Helms’e göre, iPhone 16 Pro’nun kamera tarafındaki tek kayda değer yenilik, 4K çözünürlükte 120 fps ağır çekim video çekebilmesi. Ancak 120 fps’nin çoğu çekim için fazla yavaş, gerçek bir ağır çekim efekti yaratmak için de yeterince yavaş olmadığını belirtiyor. Bu yüzden, 120 fps’nin çok sık kullanılacak bir kare hızı olmadığını ve sadece bu özellik için 15 Pro’dan 16 Pro’ya geçmeye değmeyeceğini düşünüyor.

Bununla birlikte Helms, Apple’ın SSD kayıt güvenilirliğini artırdığını fark etmiş, ancak bir uyarıda bulunmadan da geçmiyor: SSD’yi kullanmadan önce ExFat formatına dönüştürmeniz gerekiyor. Aksi takdirde, Helms’in de yaşadığı gibi 4K ProRes’te 120 fps çekim yaparken kamera uygulamasında donmalar ve kayıt sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

iPhone SE 4’ün tasarımı hakkında yeni sızıntı!

Helms, bu yılki tanıtım videosunda dikkat çeken drone çekimleriyle ilgili de gelen soruları yanıtladı. iPhone 16 Pro’yu (ağırlığı azaltmak için Pro Max kullanmamış) özel üretilen bir drone’a 3D baskılı bir aparatla monte ettiklerini belirtiyor. Çekimler sırasında ise iki ana zorlukla karşılaşmışlar. Birincisi iPhone’ların aerodinamik yapıda olmaması sebebiyle drone’da rüzgarı çok fazla yakalaması, ikincisi ise drone’un titreşimleri ve telefonun görüntü sabitleme özelliğinin birleşince istenmeyen titremelere sebep olması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz