Ana Sayfa Apple Plastik bir Apple Vision modeli mi geliyor?

Plastik bir Apple Vision modeli mi geliyor?

0

Mark Gurman, 2024 gibi erken bir tarihte piyasaya çıkabileceğini düşündüğü daha düşük fiyatlı bir Apple Vision modelini duyurduğunda çok da heyecanlı görünmüyordu, ancak benim için düğmeye basma isteği uyandıran model bu olabilir. Gurman, Apple’ın 2.000 dolarlık modelin satışlarının Vision Pro’nun satışlarını iki katına çıkarmasını beklediğini, ancak “bunun çok da önemli olmadığını” söyledi.

Plastik bir Apple Vision modeli gelebilir

Normalde alüminyum ve cam gibi birinci sınıf malzemelerin yerini daha ucuz olanlarla -muhtemelen plastikle- değiştirmek bir düşüş olurdu. Ancak Apple Vision söz konusu olduğunda, bunun tam tersinin geçerli olacağını düşünüyorum. Herkesin Vision Pro ile ilgili en büyük şikayetlerinden biri, uzun süre takıldığında rahatsız edici hale gelmesi; hatta bazıları tek seferde yalnızca 30-60 dakika takabildiklerini söylüyor.

Ben de denediğimde, bir saatlik kullanımın rahatsızlık hissetmeye başlamak için yeterli bir süre olduğunu fark ettim. İngiltere standartlarına göre nispeten sıcak bir öğleden sonraydı ve yüzümün üst kısmı cihazla çevrili olduğu için kesinlikle sıcaklığı hissediyordum. Bu, Meta Quest 2 ile yaşadığım deneyimi yansıtıyor, o da sıcak hissettiriyor.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Vision Pro’nun ağırlığı da ilk 30 dakikadan sonra hissettiğim bir şeydi. Quest’imi isteğe bağlı arka pil paketiyle kullanıyorum ve bu toplam ağırlığı artırsa da, bu kütle ön ve arka kısım arasında eşit olarak bölünüyor. Vision Pro ise tam tersine önden çok ağır ve özellikle aşağıya sonra tekrar yukarıya baktığımda bunu kesinlikle hissetmeye başlıyordum.

Eğer Apple, (zaten tamamen anlamsız bulduğum) EyeSight özelliğini kaldırırsa, cihazın ön tarafındaki camdan kurtulabilir, bu da hem toplam ağırlık hem de ağırlık dengesi açısından büyük ölçüde yardımcı olur. Ve alüminyum kasayı plastikle değiştirirse, bu da her ikisini de daha da iyileştirir.

Yani daha ucuz malzemelere geçiş, bir düşüş değil, bir yükseltme olabilir. Tahmini satışların Vision Pro’nun yalnızca iki katına çıkması konusuna gelince, evet: Hala niş bir ürün. Çoğu Vision Pro sahibi bile çoğunlukla onu film izlemek için kullanıyor gibi görünüyor ki bu da Viture One XR gibi bir yüz monitörü ile çok daha rahat ve çok daha düşük maliyetle yapabilecekleri bir şey.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz