Ana Sayfa Apple Yeni iPhone’lar daha fazla RAM ile gelecek!

Yeni iPhone’lar daha fazla RAM ile gelecek!

0

Bu yılki tüm iPhone 16 serisinde Apple Intelligence özelliklerini çalıştırmak için 8 GB RAM bulunuyor ve gelecek modellerde 12 GB RAM görmeyi bekleyebiliriz. Daha önceki bir raporda, iPhone 17 Pro Max’in 12 GB RAM’e sahip olacağı belirtilmişti ve şimdi bunun her iki iPhone 18 Pro modeli için de geçerli olabileceği görülüyor.

Yeni iPhone’lar daha fazla RAM ile geliyor

Apple Intelligence özelliklerini çalıştırmak için 8 GB RAM’in minimum gereksinim olduğu görülüyor. Dört iPhone 16 modelinin tamamı 8 GB RAM ile gelirken, geçen yılki modellerde standart ve Plus modellerde 6 GB RAM bulunurken, Pro ve Pro Max modellerinde 8 GB RAM bulunuyordu. Apple Intelligence’a erişebilen eski iPhone’lar sadece Pro ve Pro Max modelleri.

iPhone 16 lansmanından önce bile, Ming-Chi Kuo, iPhone 17 Pro Max’in gelecek yıl 12 GB RAM’e sahip olacağını öne sürmüştü. Kuo, bunun küçük iPhone 17 Pro için geçerli olmayacağını söyledi. Eğer doğruysa, bu, Apple’ın iki Pro modeli arasında RAM’i bir farklılaştırıcı olarak kullandığı ilk sefer olacak.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Daha da ileriye baktığımızda, Weibo kullanıcısı “Mobile phone chip expert”, en az bir iPhone 18 modelinin yeni ve daha yoğun bir yonga paketleme yöntemine geçeceğini ve bunun 12 GB RAM içereceğini bildirdi. Apple’ın çip üreticisi TSMC, System-on-a-Chip (SoC) teknolojisinde öncülük etti. CPU, GPU, RAM vb. için ayrı çip paketleri kullanmak yerine, tüm bu çipler tek bir ünitede entegre ediliyor. Bu temadaki bir varyasyon, çoklu çip modülü (MCM) olarak biliniyor ve TSMC’nin 2026’da 2nm’lik bir çipte en gelişmiş biçimi piyasaya süren ilk şirket olması bekleniyor.

“Mobile phone chip expert”, 12 GB RAM’in de dahil olduğu bu son teknolojinin iPhone 18 serisinde çıkış yapmasını bekleyebileceğimizi söylüyor. Sızıntıyı yapan kişinin, A16 çipinin yalnızca iki iPhone 14 Pro modeline özel olacağını ve Apple’ın yapay zeka sunucuları için kendi 3nm çiplerini geliştirdiğini ilk bildiren kişi olması, ona saygın bir geçmiş kazandırıyor.

Orijinal raporda, 2026 modellerinden hangisinin RAM artışı alacağı belirsiz. Ancak Kuo, daha önce yeni paketleme yaklaşımı için gereken 2nm sürecinin iki Pro modeliyle sınırlı olacağını öne sürmüştü, bu da her ikisinin de 12 GB RAM’e sahip olmasını bekleyebileceğimizi gösteriyor. Ancak bu, Pro olmayan modellerin de daha az gelişmiş çiplerinde 12 GB RAM alabileceği olasılığını ortadan kaldırmıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz