Ana Sayfa Apple Apple, akıllı ev ürünlerine olan yatırımını artıracak!

Apple, akıllı ev ürünlerine olan yatırımını artıracak!

0

Apple’ın akıllı ev ürünlerine yıllardır hobi gözüyle baktığı biliniyordu. Ancak gelen haberler, şirketin bu alanda agresif bir pazar atağına hazırlandığını gösteriyor. Apple, 2025 yılından itibaren yeni cihazlar ve Apple Intelligence odaklı yeni bir stratejiyle akıllı ev pazarında daha iddialı bir konuma gelmeyi hedefliyor.

Apple, akıllı ev ürünlerine olan yatırımını artırıyor

Mark Gurman’ın Power On haber bültenindeki son raporuna göre, Apple’ın yeni akıllı ev stratejisi üç temel sütun üzerine kurulu: Siri odaklı Apple Intelligence, tvOS tabanlı yeni bir yazılım platformu olan homeOS ve Matter standardı sayesinde daha geniş aksesuar uyumluluğu.

Apple’ın yeni akıllı ev ürünlerinde yapay zekayı nasıl kullanmayı planladığı ise en dikkat çekici detaylardan biri. Şirket, Apple Intelligence platformunu kullanarak hem gelişmiş ev otomasyonu hem de uygulamalar, cihazlar ve medya üzerinde hassas kontrol sağlamayı amaçlıyor. Apple Intelligence’ın temel taşlarından biri, Siri’nin uygulamalar içindeki özellikleri kontrol etmesini sağlayan yeni App Intents sistemi. Siri’nin yüzlerce yeni uygulama eylemini gerçekleştirebilme yeteneğinin önümüzdeki bahara kadar hazır olması beklenmiyor. Ancak Apple’ın şimdiye kadar paylaştığı detaylara dayanarak, bu yeniliğin Siri’yi çok daha güçlü hale getireceğini söyleyebiliriz. Örneğin, evinizin herhangi bir yerinde yüksek sesle konuşarak iPhone, iPad ve Mac’inizde bir dizi işlem gerçekleştirebileceğinizi hayal edin.

Daha büyük ekranlı iPhone ve Apple Watch almaya değer mi?

Apple’ın 2025 yılında piyasaya sürmesi beklenen yeni akıllı ekranlı hoparlörünün, Siri’nin bu yeni yeteneklerini sergilemesi için ideal bir platform olacağı düşünülüyor. Gurman’a göre bu yeni cihaz, Apple TV+ içeriklerini oynatmak, FaceTime görüşmeleri yapmak, internette gezinmek ve Takvim ve Notlar gibi uygulamalara erişmek için kullanılabilecek. Uygun fiyatlı, iPad benzeri bir ekrana sahip olacak olan bu cihazdan evinizin farklı noktalarına birden fazla yerleştirebileceksiniz.

Gurman, Apple’ın yeni akıllı ekranının en iyi ses kalitesini sunmayacağını, bunun yerine mevcut HomePod’ları tamamlayıcı bir rol üstleneceğini belirtiyor. Ancak Apple, daha sonra daha pahalı ve gelişmiş bir akıllı ev cihazı daha piyasaya sürmeyi planlıyor. Yaklaşık 1000 dolar fiyat etiketiyle gelmesi beklenen bu üst düzey cihaz, ev güvenliği izleme, gelişmiş görüntülü konferans ve yüksek kaliteli sesle medya oynatma gibi özelliklere odaklanacak.

Sonuç olarak Apple’ın akıllı ev pazarına daha agresif bir yaklaşım planlaması sevindirici. Apple TV 4K ve HomePod’un sadık bir kullanıcı kitlesi olsa da, daha çeşitli ve güçlü akıllı ev ürünleri için hala büyük bir potansiyel var. Apple Intelligence’ın bu cihazların merkezinde yer almasıyla, Apple’ın neler sunabileceğini görmek için heyecanlıyız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz