Ana Sayfa Apple iOS 18.1, beklenmedik bir yapay zeka yeniliği getiriyor!

iOS 18.1, beklenmedik bir yapay zeka yeniliği getiriyor!

0

iOS 18.1 güncellemesiyle birlikte Apple Intelligence özellikleri de hayatımıza girmeye hazırlanıyor. En dikkat çekici yapay zeka destekli özelliklerden biri olan bildirim özetleri, Apple Card ve diğer harcama/gelir takip uygulamalarıyla kullanıldığında oldukça pratik bir hal alıyor.

iOS 18.1, beklenmedik bir yapay zeka yeniliği getirecek

iOS 18.1’deki bildirim özetleri, isteğe bağlı olarak etkinleştirilebilen bir Apple Intelligence özelliği. Bu özellik sayesinde, bildirimleriniz yapay zeka tarafından daha bilgilendirici hale getiriliyor. Örneğin, e-posta bildirimlerinde artık ilk birkaç satır yerine, e-postanın tamamının bir özeti gösteriliyor.

iOS 18.1, beklenmedik bir yapay zeka yeniliği getirecek.

Bildirim özetlerinin en kullanışlı olduğu alanlardan biri ise Apple Card harcamaları. Apple Intelligence, birden fazla bildirimdeki bilgileri tek bir özet bildirimde toplayabiliyor. Örneğin, aynı uygulamadan gelen bir dizi bildiriminiz varsa, Apple Intelligence tüm bu bildirimlerin içeriğini tek bir kısa özet haline getiriyor.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Cüzdan uygulaması bildirimlerinde ise Apple Intelligence, birden fazla harcama bildirimindeki tutarları otomatik olarak toplayarak toplam harcama tutarını gösteriyor. Örneğin, diyelim ki Apple Card’ınızla üç farklı yerde alışveriş yaptınız ve her bir alışveriş için ayrı bir bildirim aldınız. Apple Intelligence, bu üç bildirimdeki tutarları toplayarak size tek bir özet bildirim gösterecek ve toplam harcamanızı tek seferde görmenizi sağlayacak.

Bu özellik sadece Apple Card ile sınırlı değil. Tutar içeren bildirimler gönderen herhangi bir uygulama için (banka uygulamaları, ödeme uygulamaları vb.) Apple Intelligence toplam tutarı otomatik olarak hesaplayacak. Her ne kadar bu hesaplamaları manuel olarak yapmak çok zor olmasa da Apple Intelligence sayesinde otomatik olarak yapılması büyük kolaylık sağlıyor. Böylece, gün içinde yaptığınız harcamalar veya elde ettiğiniz gelirler hakkında daha net bir genel bakış elde edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz