iPad modelleri, çalışanlar tarafından iş hayatında öğrenciler tarafından da okul hayatında oldukça sık kullanılıyor. Öğrenciler, dersler için birden çok kitap ve defter taşımak yerine tek tablet üzerinden bütün derslerinin notlarını tutuyor. Çalışanlar ise tablet üzerinden kullandığı uygulamalarla farklı alanlarda iş takibini sağlıyor. Bunun dışında günlük hayatını eğlenceli ve pratik hale getirmek için de birçok insan rutin hayatında iPad’lerden yararlanıyor. Tüm bunların gerçekleşmesi için ise birçok farklı uygulama bulunuyor. iPad kullanıcıları, eğitimden eğlenceye farklı uygulamalar üzerinden tabletin tüm fonksiyonlarından yararlanıyor. Peki, en iyi iPad uygulamaları neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
iPad için en iyi uygulamalar hangileri?
- Forest
- GoodNotes
- Paper
- Todoist
- Copy Text on Screen
- Freeform
- GarageBand
- itseez3d
Forest
Forest, kullanıcıların Pomodoro Tekniği ile ders çalışmasına ya da bir işe odaklanmasını sağlıyor. Kullanıcılar her odaklanıp belirlenen sürede ders çalıştıklarında uygulama içindeki sanal ormanlarında yeni ağaçlar filizlenip büyümeye başlıyor. Uygulama üzerinden ders çalışan kullanıcılar, ağaçlarının çoğaldıklarını ve büyüdüklerini görünce odakları daha çok artıyor ve bu sayede de ders çalışma süreleri artıyor.
GoodNotes
Uygulama, kullanıcılara çeşitli dijital kağıt seçenekleri sunarak adından da belli olduğu gibi not tutmayı eğlenceli hale getiriyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden el yazısıyla not alabilir ve bu notları düzenleyebilir. GoodNotes sayesinde birden çok defter taşıyıp ağırlık yapmak yerine iPad üzerinden not tutmayı eğlenceli hale getirir.
Paper
Paper uygulaması, adından da belli olduğu gibi dijital bir kağıt işlevi görüyor. Kullanıcılar, Paper uygulaması üzerinde not tutabilir ve dijital çizim yapabiliyor. Paper’in en büyük özelliği ise gerçek bir kağıtta olduğu gibi şekil değiştirip katlanabiliyor oluşu.
Todoist
Yapılacak işleri listeleyen ve planlayan uygulama Todoist, görevleri düzenlemenizi ve önceliklendirmenizi sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, yapması gereken işleri uygulama üzerinden belirli bir düzen ve sıralamayla eksiksiz olarak yapıyor. Senkronizasyon özelliği sayesinde de farklı cihazlar arasında kullanım sağlar.
Copy Text on Screen
Copy Text on Screen uygulaması, fiziksel belge ve yazılardaki metinleri dijital ortama aktarmayı sağlıyor. Metin Tanıma özelliği, el yazısıyla yazılan notları da dijital hale getirir.
Freeform
Freeform; fotoğraf, şekil, yapışkan not vb. tüm parçaları bir araya getirip görselleştirmek için kullanılıyor. Uygulama, takım çalışması projelerde iş bölümü için de tercih ediliyor.
GarageBand
GarageBand, dijital ses düzenleme uygulaması olarak tanımlansa da birçok farklı işlevi var. Kullanıcılar, uygulama üzerinden müzik besteleyip ses kaydedebilir ve düzenleyebilir.
itseez3d
itseez3d, adından da belli olduğu gibi iPad’lerin 3D tarayıcıya dönüşmesini sağlıyor. Kullanıcılar, itseez3d üzerinden tarama yaptıktan sonra bir 3D model paylaşım sitesine yükleyebilir ya da 3D olarak yazdırabilir.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin en çok kullandığınız iPad uygulamaları hangisi? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.