Ana Sayfa Apple iPhone satışları, tüm zamanların en yüksek seviyesinde!

iPhone satışları, tüm zamanların en yüksek seviyesinde!

0

Apple, 31 Ekim’de resmi olarak açıklayacağı üçüncü çeyrek kazanç raporuna göre iPhone satışlarında önemli bir başarıya imza attı. Araştırma şirketi Canalys’e göre, iPhone satışları üçüncü çeyrekte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Apple, küresel pazarda Samsung’u neredeyse yakaladı.

iPhone satışları, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Canalys’in son akıllı telefon raporu, iPhone için oldukça güçlü bir üçüncü çeyreğe işaret ediyor. Canalys Analisti Runar Bjørhovde, “Apple, üçüncü çeyrekte bugüne kadarki en yüksek satış hacmine ulaştı ve küresel akıllı telefon pazarında hiçbir zaman üçüncü çeyrekte liderliğe bu kadar yakın olmamıştı” dedi ve ekledi: “iPhone 15 serisine ve Apple’ın eski modellerine olan güçlü talep, üçüncü çeyrek performansında önemli rol oynadı. Piyasada premium cihazlara doğru yaşanan kayma ve pandemi döneminde satın alınan cihazların yenilenme döngüsü, özellikle Kuzey Amerika ve Avrupa gibi Apple’ın güçlü olduğu bölgelerde şirkete fayda sağlıyor.”

Küresel akıllı telefon sevkiyatları genel olarak yıllık %5 oranında arttı. Ancak her şirket bundan eşit şekilde faydalanamadı. Akıllı telefon sevkiyatlarında genel lider olan Samsung’un bir numaralı konumdaki hakimiyeti önemli ölçüde azaldı. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde Samsung’un pazar payı %21 iken Apple’ın pazar payı %17 idi. Bu yıl ise her iki şirket de %18’lik pazar payıyla aynı seviyeye geldi. Samsung, Apple’a karşı çok küçük bir üstünlüğünü koruyor.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Apple’ın bu başarısında, iPhone 15’in ve önceki modellerin güçlü satışları etkili oldu. Ancak, iPhone 16’nın ve Apple Intelligence’ın yakında piyasaya sürülmesiyle birlikte, Apple’ın dördüncü çeyreğe girerken başarısını daha da artırma potansiyeli bulunuyor. Eğer Apple Intelligence, Apple’ın umduğu gibi bir satış lokomotifi olursa, şirketin oldukça etkileyici bir yılbaşı dönemi geçirmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz