Ana Sayfa Apple Apple, BYD ile işbirliğine mi gidiyor?

Apple, BYD ile işbirliğine mi gidiyor?

0

Apple Car projesi, daha gün yüzüne çıkmadan iptal edildi ve Apple projeyi hiçbir zaman kamuoyuna açıklamasa da, farklı kaynaklar sayesinde bununla ilgili birçok ayrıntıyı biliyoruz. Şimdi yeni bir rapor, Apple ile BYD arasında Apple Car olarak adlandırılan otomobil için piller üzerinde çalışmak üzere bir ortaklık kurulduğuna dair ayrıntıları ortaya çıkardı.

Apple, BYD ile işbirliğine mi gidecek?

Bloomberg’ün Çarşamba günü bildirdiğine göre Apple, Çinli otomobil üreticisi BYD ile yakın bir şekilde çalıştı. İki şirketin 2017 civarında lityum demir fosfat hücreleri (LFP) kullanarak pil üretmek için bir anlaşmaya vardığı bildirildi. Teknoloji, otomobilin menzilini önemli ölçüde artıracaktı ve aynı zamanda tipik elektrikli araç pillerinden daha güvenli kabul ediliyordu.

BYD’nin kendi elektrikli araçları olmasına rağmen, Apple ile ortaklaşa üretilen pilin yalnızca Apple Car için tasarlanacağı belirtildi. Apple projede çalışmak üzere gelişmiş pil paketleri ve ısı yönetimi konusunda uzmanlaşmış mühendisleri seçerken, BYD üretim teknik bilgisi ve LFP pilleri kullanarak elde edilen gelişmelere katkıda bulundu.

iPhone 16 Pro’nun kamerasında yeterince yenilik yok mu?

Apple, otomobil projesi üzerinde çalışacak ortaklar ararken, BYD’nin “Blade” pilinin erken bir versiyonunu göstermek için şirkete başvurduğu bildirildi. Apple yöneticilerinin pilin güvenliği ve kapasitesi karşısında şaşkına döndüğü ve Çinli şirketle çalışmayı seçtiği bildirildi. Blade pil artık BYD otomobillerinin satış noktalarından biri.

BYD ile yıllardır çalışmasına rağmen Apple’ın ortaklıktan çekildiği ve diğer şirketlerin sistemlerini değerlendirdiği bildirildi. Apple Car projesi artık iptal edildiğinden, projeye dahil olan birçok kişi şimdi proje hakkında ayrıntıları açıkladı. Bir araba üretme fikri Apple’da iddiaya göre 2014 yılında ortaya çıktı ve şirket, yardımlarını istemek için Mercedez-Benz, Volkswagen ve hatta Tesla gibi birçok otomobil üreticisiyle görüştü.

Proje, ilk konseptinden bu yana birçok varyasyona uğradı. Apple yöneticilerinin istediği gibi tamamen otonom bir araba üretmenin zorlukları nedeniyle şirket daha sonra projeyi daha az iddialı bir yaklaşımla yeniden değerlendirdi. Yine de, bir araba üretmek Apple için çok karmaşık görünüyordu ve şirket Titan projesine son verdi. Tahminler, otomobil projesinin Apple’a yılda 1 milyar dolardan fazlaya mal olduğunu gösterirken, şirket arabasını yaklaşık 120.000 dolara satmayı planlıyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz