Ana Sayfa Apple iPad mini 7’in çipi daha düşük performanslı mı çalışıyor?

iPad mini 7’in çipi daha düşük performanslı mı çalışıyor?

0

Apple, Salı günü iPad mini 6’nın piyasaya sürülmesinden üç yıl sonra yeni nesil iPad mini’yi duyurdu. Dışarıdan bakıldığında iPad mini 7, selefiyle tamamen aynı görünüyor, ancak içinde önemli bir değişiklik var: A17 Pro çip. Birçoğu bunun iPhone 15 Pro ile aynı çip olduğunu iddia etse de, iPad mini 7’nin çipin daha düşük performanslı bir versiyonuyla çalıştığı görülüyor.

iPad mini 7’in çipi daha düşük performanslı çalışıyor

A17 Pro çip, geçen yıl iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max ile tanıtılmıştı ve o zamana kadar bu çipe sahip tek cihazlar bunlardı. iPhone’da A17 Pro çip, 6 çekirdekli bir CPU ve 6 çekirdekli bir GPU’nun yanı sıra 8 GB RAM’e sahip. iPad’deki çipin büyük olasılıkla 8 GB RAM’e sahip olması gerekirken, Apple’ın web sitesi daha az çekirdekli daha düşük performanslı bir çip versiyonu kullandığını gösteriyor.

iPad mini 7'in çipi daha düşük performanslı çalışıyor.

Daha spesifik olarak iPad mini 7’nin teknik özellikleri, tablette kullanılan A17 Pro çipinin 6 çekirdekli bir CPU’ya sahip olduğunu, ancak iPhone 15 Pro’da kullanılan çipten bir eksik olan 5 çekirdekli bir GPU’ya sahip olduğunu söylüyor. Bu tam olarak bir sürpriz değil çünkü Apple daha önce bazı cihazlarında daha düşük performanslı çipler kullanmıştı.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Bilmeyenler için, çip sınıflandırması, çip üretiminde bir kalite kontrol sürecidir. Tüm çekirdeklerinin maksimum performansına ulaşamayan çipleri hurdaya çıkarmak yerine, bazıları devre dışı bırakılıyor ve çip daha az çekirdekle hala kullanılabiliyor.

Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max Eylül ayında üretimden kaldırıldığı için bir sürü A17 Pro çipinin kaldığını ve bunları iPad mini 7’de kullanmaya karar verdiğini varsaymak kolay. Sadece bir adet daha az GPU çekirdeğinden bahsettiğimiz için, çipin genel performansı muhtemelen çoğu görev için etkilenmeyecektir.

8 GB RAM’li A17 Pro çip sayesinde yeni iPad mini, bu ayın sonunda iPadOS 18.1 ile gelen Apple Intelligence özellikleriyle uyumlu. iPad mini 7 için ön siparişler artık Apple’ın web sitesinde mevcut, ancak Amazon’da diğer iPad modellerinde de iyi fırsatlar bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz