Ana Sayfa Apple İşte iOS 18.2 ile gelecek tüm Apple Intelligence özellikleri!

İşte iOS 18.2 ile gelecek tüm Apple Intelligence özellikleri!

0

Apple Intelligence, bu ayın ilerleyen günlerinde desteklenen cihazlarda hayatımıza girecek olsa da iOS 18.1’de tüm özelliklerine kavuşamayacak. Merakla beklenen bazı yetenekleri deneyimleyebilmek için gelecek güncellemeleri beklememiz gerekecek. Peki iOS 18.2 ve sonraki sürümlerde Apple Intelligence bizlere neler sunacak?

iOS 18.2 ile gelecek tüm Apple Intelligence özellikleri

Öncelikle kendi özel emojilerimizi yaratmamızı sağlayacak olan Genmoji ile başlayalım. Artık hızlıca bir tanımlama yaparak eşsiz emojiler oluşturabileceğiz. Bir diğer heyecan verici yenilik ise ChatGPT entegrasyonu. Siri veya yeni AI yazma araçları aracılığıyla ChatGPT’nin gücünden faydalanabileceğiz. Orijinal görüntüler oluşturmak için gelişmiş bir araç olan Image Playground ile yaratıcılığımızı konuşturabileceğiz.

Apple Intelligence, kişisel verilerimizi de daha aktif bir şekilde kullanmamızı sağlayacak. Örneğin Siri’ye yaptığımız bir toplantı veya bir kitap önerisi gibi kişisel bağlamlar içeren isteklerimiz olabilecek. iPhone 16’da yer alan Kamera Kontrolü özelliği ise görsel zeka sayesinde gerçek dünyadaki nesneleri tanıyarak hakkında bilgi edinmemizi sağlayacak.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Posta uygulaması da yapay zeka desteğiyle daha akıllı hale geliyor. Gelen kutumuzdaki iletiler içeriklerine göre otomatik olarak kategorilere ayrılacak. Siri ise hem uygulama içi hem de uygulamalar arası yüzlerce yeni eylemle daha fazla konuda yardımcı olabilecek. Ekran farkındalık özelliği sayesinde Siri, ekrandaki bilgilere göre işlem yapabilecek. Notlar uygulamasında ise Image Wand ile mevcut içeriğe göre görüntüler oluşturabileceğiz.

iOS 18.1 sürümünde Apple Intelligence yalnızca ABD İngilizcesi’nde desteklenirken, iOS 18.2 ile birlikte Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Birleşik Krallık için yerelleştirilmiş İngilizce desteği gelecek. 2025 yılında ise birçok yeni dilin daha eklenmesi bekleniyor.

Apple, tüm bu özellikleri kademeli olarak yayınlayarak kullanıcılara sürekli bir yenilik sunmayı hedefliyor. Her birkaç ayda bir yeni bir AI güncellemesiyle karşılaşabiliriz. Eğer beta yazılımı kullanıyorsanız bu yeniliklerden daha erken faydalanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz