Ana Sayfa Apple M4 MacBook Pro yakında geliyor! İşte son bilgiler

M4 MacBook Pro yakında geliyor! İşte son bilgiler

0

Apple’ın merakla beklenen M4 MacBook Pro’yu bu ayın sonuna doğru piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu beklentiyi destekleyen en önemli ipuçları ise tedarik zinciri raporlarından geliyor. Apple’ın, yeni cihazlarını piyasaya sürmeye hazırlandığına işaret eden üretim ve sevkiyat verileri, heyecanı daha da artırıyor.

M4 MacBook Pro yakında gelecek

Apple’ın Mac bilgisayarlarını yıllık olarak güncelleme stratejisi benimsediği görülüyor. Geçen yıl Ekim ayında düzenlenen “Scary Fast” etkinliğinde tanıtılan M3 MacBook Pro ve iMac modelleri bu stratejinin bir göstergesi. Bloomberg’den Mark Gurman’ın daha önce paylaştığı ve M4 MacBook Pro, iMac ve Mac mini modellerinin bu yıl içinde, MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro’nun ise 2025 yılında güncelleneceğini öngören tahminleri de bu beklentiyi destekler nitelikte. Gurman, daha sonra yaptığı açıklamada lansmanın Ekim ayında gerçekleşeceğini ve cihazların 1 Kasım’da satışa sunulacağını belirtmişti.

Öte yandan Gurman’ın bir konuda yanıldığını da belirtmek gerekiyor. Gurman, Ekim ayında yeni iPad mini’nin de tanıtılacağı bir etkinlik bekliyordu. Ancak Apple, yeni iPad mini modelini basın bülteniyle duyurdu. Bu durum, M4 MacBook Pro’nun da benzer bir şekilde basın bülteniyle mi duyurulacağı, yoksa özel bir etkinlik mi düzenleneceği sorusunu akıllara getiriyor. Ancak iPad mini güncellemesinin oldukça küçük çaplı olduğu göz önüne alındığında, M4 Mac’ler için özel bir etkinlik ihtimali hala devam ediyor.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Digitimes’ın haberine göre, önemli Mac üreticilerinden Compal’ın Eylül ayındaki üretim hacmi dikkat çekecek şekilde arttı. Bu durum, yeni MacBook Pro modelleri için stok yapıldığı şeklinde yorumlanıyor. Ayrıca Jarllytec ve Shin Zu Shing gibi Mac bileşenleri tedarikçilerinin Eylül ayı gelirlerindeki artış da bu iddiayı destekliyor. Tüm bu gelişmeler, M4 MacBook Pro’nun Ekim ayı sonunda veya Kasım ayı başında piyasaya sürüleceği yönündeki beklentileri güçlendiriyor.

Üstelik sızdırılan M4 MacBook Pro kutusunun ve kutu açılış videosunun gerçek olma ihtimali giderek artıyor. Kutuda eski bir duvar kağıdı görünmesi ilk başta şüphe uyandırsa da, aynı durumun yeni iPad mini kutusunda da yaşanması, şüpheleri ortadan kaldırdı. Eğer sızıntılar doğruysa, yeni MacBook Pro’da M3’ün 8 çekirdekli CPU’suna kıyasla 10 çekirdekli bir CPU, 8 GB yerine 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı bizleri bekliyor olabilir. Ayrıca baz modelde iki olan Thunderbolt 4 bağlantı noktası sayısının üçe çıkarılması da beklenen değişiklikler arasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz