Ana Sayfa Apple Apple Pay, hedef büyütüyor!

Apple Pay, hedef büyütüyor!

0

Apple, 10. yılını kutlayan Apple Pay için düzenlediği etkinlikte güzel haberler verdi. Apple Pay ve Apple Wallet’in başındaki isim, verdiği yeni bir röportajda Wallet’ın araba anahtarı özelliğiyle ilgili planlarından bahsetti. Görünüşe göre Apple, araba anahtarı teknolojisi için büyük hayaller kuruyor ve iş ortaklarının sayısını her geçen gün artırıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…

Apple Pay, resmen hedef büyütecek

The Points Guy sitesine konuşan Apple Pay ve Apple Wallet’tan sorumlu başkan yardımcısı Jennifer Bailey, Apple’ın dijital araba anahtarı konusunda 30’dan fazla otomobil üreticisiyle çalıştığını ve bu sayının giderek arttığını belirtti. Bailey’e göre bu ortaklıklar, gelecekte temassız araç kiralama işlemlerinin önünü açabilecek dijital anahtarların habercisi. Hatta Bailey, “Bir araç kiralamayı düşünün: Rezervasyonunuzu yaptırıyorsunuz, kimliğinizi ve bilgilerinizi onaylıyorsunuz ve kiralama şirketi size aracın kilidini açıp kullanabileceğiniz bir dijital anahtar gönderiyor” diyerek gelecekte yaşayabileceğimiz deneyime dair ipuçları verdi.

Her ne kadar araç kiralama konusundaki planlarıyla ilgili daha fazla detay paylaşmasa da, bu özelliğin Apple Wallet ekibinin öncelikleri arasında olduğu açık. Şu anda Apple’ın araba anahtarı teknolojisini destekleyen sadece sekiz otomobil üreticisi ortağı bulunuyor. Dolayısıyla aktif olarak 30’dan fazla üreticiyle çalışılıyor olması, gelecekte bu özelliğin çok daha yaygınlaşacağının bir göstergesi.

iPhone satışları, tüm zamanların en yüksek seviyesinde!

Bu da doğal olarak bir gün araç kiralama süreçlerine entegre edileceği anlamına geliyor. Bailey’nin kiralık araçlar için dijital anahtar konusunu gündeme getirmesi, bu konuda yakın zamanda önemli ilerlemeler bekleyebileceğimizi gösteriyor. Her ne kadar Apple henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, bu küçük ipucu bile çok beklemeyeceğimizi düşündürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz