Ana Sayfa Apple Çin’deki iPhone 16 satışları olumlu gidiyor!

Çin’deki iPhone 16 satışları olumlu gidiyor!

0

Apple’ın bu ayın sonlarında açıklayacağı üç aylık kazanç raporu öncesinde, iPhone 16 serisinin satış rakamları hakkında daha net bilgilere ulaşıyoruz ve görünüşe göre satışlar oldukça iyi gidiyor. Bloomberg’de yayınlanan yeni bir rapora göre, Apple Intelligence’ın kullanıma sunulmasıyla ilgili belirsizliklere rağmen, Çin’de iPhone 16 satışları oldukça yüksek.

Çin’deki iPhone 16 satışları olumlu görünüyor

Bloomberg yazarı Vlad Savov, Apple’ın yeni iPhone modellerinin Çin’deki ilk üç haftalık satışlarının, 2023 modelinin aynı dönemine kıyasla %20 oranında arttığını ve dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında bu yıl zorlanan bir cihaz için olumlu bir işaret olduğunu belirtiyor. Counterpoint Research verilerine göre, Eylül ayında piyasaya çıkan iPhone 16, şimdiye kadar bir önceki modele göre daha iyi performans gösterdi. Tüketiciler daha pahalı modellere yönelmeye devam ediyor ve üst seviye Pro ve Pro Max modellerinin satışları, geçen yılki muadillerine göre %44 arttı.

Daha önce yayınlanan raporlar, iPhone 16’nın genel olarak güçlü bir başlangıç ​​yaptığını göstermişti. Ancak aynı durumun Çin için de geçerli olması, iki nedenden dolayı oldukça dikkat çekici. İlk olarak, artan rekabet ve yapay zeka ve katlanabilir telefonlara olan ilginin artması nedeniyle, iPhone son dönemde Çin pazarında zorlanıyordu. İkinci olarak ise, Çin Apple’ın yapay zeka atağı konusunda en fazla belirsizliğin yaşandığı pazarlardan biri olduğu için, Apple Intelligence’ı satış başarısının tek itici gücü olarak göstermek zor.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Apple Intelligence, bu ayın sonlarında piyasaya sürüldüğünde yalnızca ABD İngilizcesinde kullanılabilecek. Dünyanın birçok yerindeki kullanıcılar, cihazlarını ABD İngilizcesine ayarladıkları takdirde yapay zeka özelliklerine erişebilecekler. Ancak Çin ve AB bu konuda birer istisna. AB’deki durum karışık olsa da, Çin’de Apple Intelligence’ı etkinleştirmenin önündeki engeller çok daha büyük olabilir.

Savov, analistlerin yapay zeka özelliklerini destekleyecek yerel bir ortak olmadığı için, iPhone 16’nın Çin’de düşük performans gösterebileceği konusunda uyarıda bulunduklarını belirtiyor. Pekin yönetimi, yabancı geliştirilmiş yapay zeka modellerini yasakladığı için, Apple’ın Baidu Inc. gibi yerel bir ortak bulması gerekebilir.

Apple ise şimdiye kadar, Apple Intelligence’ı Çin’e getirme konusunda çok az bilgi paylaştı. Tim Cook’un, şirketin hem Çin hem de AB’deki yerel düzenleyicilerle çalıştığını söylediğini biliyoruz. Ayrıca şirketin 2025 yılında Çince dil desteği sunmayı planladığını da biliyoruz. Umarız iPhone 16’nın bu ilk satın alma dalgası, Apple Intelligence’ı kullanmak için uzun süre beklemek zorunda kalmaz. Aksi takdirde, başlangıçtaki bu başarı hızla tersine dönebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz