Ana Sayfa Apple iPad mini 7’nin ilk test sonuçları geldi! İşte rakamlar

iPad mini 7’nin ilk test sonuçları geldi! İşte rakamlar

0

Apple, Salı günü Apple Intelligence özelliklerini destekleyen A17 Pro işlemciyle güçlendirilmiş yeni iPad mini’yi duyurmuştu. İlk siparişlerin önümüzdeki hafta müşterilere ulaşması beklenirken, Geekbench’te ilk benchmark test sonuçları ortaya çıktı. Sonuçlara göre yeni iPad mini, 8 GB RAM’e sahip ve bu da A17 Pro işlemcisinin performansı hakkında ilk ipuçlarını veriyor.

iPad mini 7’nin ilk test sonuçları ortaya çıktı

Yeni iPad mini’nin 8 GB RAM ile gelmesi zaten bekleniyordu. Cihaz, Apple Intelligence’ı destekliyor ve Apple daha önce 8 GB RAM’in bu destek için temel gereksinim olduğunu belirtmişti. Bu da 4 GB RAM’e sahip olan önceki nesil iPad mini 6’ya göre dikkat çekici bir yükseltme demek.

Yeni iPad mini’de, iPhone 15 Pro’da kullanılanla aynı çip olan A17 Pro işlemci bulunuyor. Aradaki fark ise iPad mini’nin A17 Pro çipinde 5 çekirdekli bir GPU bulunurken, iPhone 15 Pro’nun çip versiyonunda 6 çekirdekli bir GPU’nun yer alması. MySmartPrice tarafından ilk olarak fark edilen Geekbench sonuçları, bize bu farkın performansa etkisine dair ilk bakışı sunuyor. A17 Pro’lu iPad mini, tek çekirdekli GeekBench testinde yaklaşık 2800, çok çekirdekli testinde ise yaklaşık 6500 puan alıyor.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Karşılaştırma yapmak gerekirse, A15 Bionic işlemcili önceki iPad mini, tek çekirdekli testinde yaklaşık 2100, çok çekirdekli testinde ise 5400 puan almıştı. Daha ileri bir karşılaştırma için, iPhone 15 Pro genellikle tek çekirdekli testinde yaklaşık 2.900, çok çekirdekli testinde ise 7.200 puan aldığını da belirtelim. GPU benchmark testlerinde ise iPad mini 7 25.600 puan, iPad mini 6 20.200 puan ve iPhone 15 Pro ise 27.000 puan almış. Yeni iPad mini (A17 Pro) şu anda sipariş edilebiliyor ve ilk ön siparişler önümüzdeki Çarşamba, 23 Ekim’de teslim edilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz