Ana Sayfa Apple iPhone 17 Slim hakkında yeni sızıntı! İşte özellikleri

iPhone 17 Slim hakkında yeni sızıntı! İşte özellikleri

0

Teknoloji dünyasında heyecanla beklenen iPhone 17 serisi hakkında yeni söylentiler dolaşmaya başladı. Güvenilir Apple analisti Jeff Pu, iPhone 17 ailesine katılacak yepyeni bir model olan iPhone 17 Slim hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı.

iPhone 17 Slim hakkında yeni gelişme

Daha önce de ortaya atılan iddialara göre Apple, 2025 yılında iPhone serisinde radikal bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor. iPhone 17 Slim, bu değişimin merkezinde yer alacak gibi görünüyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun Temmuz ayında paylaştığı bilgilerde de belirtildiği gibi, iPhone 17 Slim, formunu fonksiyonelliğinin önüne koyan bir anlayışla tasarlanıyor. Örneğin, cihazın yalnızca tek bir arka kameraya ve 6.6 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Jeff Pu, yatırımcılara sunduğu ve 9to5Mac tarafından incelenen notunda, Kuo’nun bu iddialarını doğrular nitelikte bilgiler paylaşıyor. Pu’ya göre iPhone 17 Slim, A19 çipinden güç alacak, 8GB RAM’e ve 6.6 inçlik bir ekrana sahip olacak. Cihazın ön yüzünde 24MP’lik bir selfie kamerası, arka yüzünde ise tek bir 48MP’lik kamera bulunacak. Face ID ile güvenliği sağlayacak olan iPhone 17 Slim, alüminyum bir kasaya sahip olacak.

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Pu ayrıca, iPhone 17 Slim’in tamamen yeni bir tasarım ve form faktörüne sahip olacağını ve “Plus” modelinin yerini alacağını belirtiyor. Ancak buradaki “yerine geçme” ifadesinin fiyatı, ekran boyutu veya başka bir faktörü mü ifade ettiği henüz net değil. Mayıs ayında The Information tarafından yayınlanan bir raporda, iPhone 17 Slim’in “iPhone Pro Max’ten daha yüksek fiyatlı olabileceği” öne sürülmüştü.

iPhone 17 ailesinin diğer üyeleri hakkında da bilgiler paylaşan Pu, iPhone 17 ve iPhone 17 Slim’in 8GB RAM ve A19 çip ile geleceğini, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max modellerinin ise 12GB RAM ve A19 Pro çip ile donatılacağını belirtiyor.

Ayrıca iPhone 17 Pro Max’in, diğer modellerin mevcut tasarımı korurken “daha dar bir Dinamik Ada” ile geleceği de söylentiler arasında. Bu daha küçük Dinamik Ada, yakınlık sensörü için kullanılacak yeni bir “metalens” teknolojisi sayesinde mümkün olacak. Metalens teknolojisi, Apple’ın Face ID sensörünün boyutunu önemli ölçüde küçültmesine yardımcı olabilir.

Dört iPhone 17 modelinin de 24MP ön kameraya sahip olması bekleniyor; bu da mevcut 12MP kameralardan dikkat çekici bir yükseltme anlamına geliyor. Bu bilgi de daha önce Ming-Chi Kuo tarafından da gündeme getirilmişti.

Pu’nun raporundaki detaylar, büyük ölçüde daha önceki raporların tekrarı niteliğinde. Bu durum, Apple’ın iPhone 17 serisi için planlarının en azından şu an için değişmediğini gösteriyor. Ancak iPhone 17 serisinin Eylül 2025’e kadar resmi olarak tanıtılmayacağını düşünürsek, üretim ve tedarik zinciri sorunları ve diğer faktörler nedeniyle hala birçok değişiklik olabileceğini söyleyebiliriz. Peki, siz çarpıcı bir tasarıma sahip olması beklenen iPhone 17 Slim’e ilgi duyar mıydınız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz