Ana Sayfa Apple Apple, yapay zeka çalışmalarını hızlandırıyor!

Apple, yapay zeka çalışmalarını hızlandırıyor!

0

Apple, yapay zeka konusunda oldukça hırslı görünüyor. Hatta şirketin bu hırsı, bazı ürün kararlarına bile yansımış durumda. Geçtiğimiz hafta A17 Pro çip ve Apple Intelligence ile güncellenen iPad mini’nin yanında giriş seviyesi iPad’in yenilenmemesinin asıl nedeni de bu olabilir.

Apple, yapay zeka çalışmalarını hızlandıracak

Hatırlayacak olursanız Apple, giriş seviyesi iPad’i son olarak iki yıl önce güncellemişti. Peki Apple, en popüler ürünlerinden birini neden bu kadar uzun süredir ihmal ediyor? Cevabı, Apple’ın yapay zeka stratejisinde gizli olabilir.

Apple, muhtemelen yeni ürünlerini Apple Intelligence olmadan piyasaya sürmek istemiyor. Ancak giriş seviyesi iPad’in şu anki fiyatını koruyarak Apple Intelligence’ı destekleyen bir işlemciyle (A16 veya daha üst bir model) donatmak mümkün değil. Dahası, Apple’ın daha yüksek performanslı çiplerini daha uygun fiyatlı ürünlerinde kullanması, daha karlı olan üst segment cihazların satışlarını olumsuz etkileyebilir.

Apple Pay, hedef büyütüyor!

Tüm bunlar göz önüne alındığında, Apple’ın giriş seviyesi iPad’i bu yıl yenilememesinin en mantıklı açıklaması, Apple Intelligence desteği sunamaması gibi görünüyor. Peki yeni model ne zaman gelecek? İlk başta bu sonbaharda gelmesi beklenen yeni model için şimdilik en olası tarih 2025 sonbaharı olarak görünüyor. Bu tarihte iPhone 17’nin de piyasaya sürülmüş olması, giriş seviyesi iPad için A18 çipinin kullanılabilmesi için yeterli üretim kapasitesinin olmasını sağlayabilir.

Sonuç olarak, Apple’ın yapay zeka odaklı stratejisi, giriş seviyesi iPad’in güncellenmesini geciktiriyor gibi görünüyor. Bu durum, Apple’ın daha uygun fiyatlı ürünlerinde daha eski teknolojileri kullanmaya devam edeceği ve Apple Intelligence’ı bir farkındalık unsuru olarak konumlandıracağı anlamına geliyor. Bakalım Apple, hem uygun fiyatlı hem de yeni teknolojileri bünyesinde barındıran ürünler sunabilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz