Ana Sayfa Apple M4’lü Mac, bu yeniliklerle geliyor!

M4’lü Mac, bu yeniliklerle geliyor!

0

Apple hayranları için heyecan verici günler yaklaşıyor! Söylentilere göre Apple, iki hafta içinde yeni M4 çipli Mac modellerini duyuracak. Yeni iMac, MacBook Pro ve Mac mini modelleriyle başlaması beklenen M4 dönemi, performans ve verimlilik açısından önemli bir sıçrama vaat ediyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da yeni Mac’lerin 1 Kasım’dan itibaren satışa sunulması bekleniyor.

M4’lü Mac, bu yeniliklerle gelecek

Yeni M4 Mac’ler, bir dizi heyecan verici yenilikle birlikte gelecek gibi görünüyor. Örneğin Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın tüm yeni M4 Mac’lerde, giriş seviyesi 14 inç MacBook Pro, yeni Mac mini ve yeni iMac dahil en az 16 GB RAM sunacağını iddia ediyor. Bu, yıllardır 8 GB RAM ile yetinmek zorunda kalan Apple kullanıcıları için harika bir haber! Ayrıca Mac mini’nin, son 14 yılın en büyük tasarım değişikliğine uğrayacağı ve önemli ölçüde küçüleceği de söylentiler arasında. Yeni modelde USB-A girişine yer verilmeyebilir ancak bunun yerini daha fazla USB-C girişi alabilir.

Yeni iMac ile birlikte Apple’ın, Magic aksesuarlarını da yenilemesi bekleniyor. Avrupa Birliği’nin USB-C zorunluluğu nedeniyle Apple’ın, masaüstü aksesuarlarında Lightning girişinden vazgeçerek USB-C’ye geçeceği tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra şu anda sadece üst seviye MacBook Pro modellerinde bulunan Uzay Siyahı renginin, yeni M4 çipli giriş seviyesi MacBook Pro’da da sunulabileceği konuşuluyor. Mayıs ayında iPad Pro’larda görmeye alıştığımız M4 çipin daha güçlü versiyonları olan M4 Pro ve M4 Max çipler ise, üst seviye MacBook Pro modellerinde kullanılacak.

iPhone 16, Android kullanıcılarını kendine çekebilir! Peki nasıl?

Son olarak, tıpkı iPhone 16 serisinde olduğu gibi yeni M4 Mac’lerin de Wi-Fi 7 standardını destekleyeceği ve böylece daha hızlı ve daha stabil bir internet bağlantısı sağlanacağı belirtiliyor. Kısacası, M4 çipli Mac serisi oldukça iddialı görünüyor. Özellikle de giriş seviyesi MacBook Pro’nun 16 GB RAM ile gelmesi ve Mac mini’nin yeniden tasarlanması, dikkat çekici gelişmeler olarak öne çıkıyor. Bakalım Apple, yeni Mac’ler ile beklentileri karşılayabilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz