Ana Sayfa Apple Apple CEO’su Tim Cook, tepki çeken açıklamalarda bulundu!

Apple CEO’su Tim Cook, tepki çeken açıklamalarda bulundu!

0

Apple’ın geleceği için yaptığı en büyük iki bahis, Apple Intelligence ve Vision Pro. İlki henüz piyasaya sürülmedi, ikincisi ise karışık tepkiler aldı. Ancak WSJ ile yaptığı yakın tarihli bir röportajda, CEO Tim Cook, bu iki ürünün “başarısını” nasıl değerlendirdiğine dair şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Apple CEO’su Tim Cook, ilginç açıklamalar yaptı

Cook, Vision Pro’dan bahsederken, onu “bugün tartışmasız bir başarı” olarak nitelendirdi, ancak bekleyebileceğiniz ölçütlerin hiçbirine göre değil. Cook, cihazın satışlarının harika olduğunu iddia etmedi. Bunun yerine, “Nihayetinde, ürünlerimizin mümkün olduğunca çok kişinin elinde olmasını istiyoruz. Bu yüzden elbette daha fazla satmak isterim” diyerek sorudan ustaca kaçtı.

Ayrıca, daha önce sıklıkla yaptığı gibi, müşteri memnuniyetinden de bahsetmedi. Bunun yerine Cook, Vision Pro’nun daha da iyiye gideceğini kabul etti, ancak başarısını şu şekilde tanımladı: “Zamanla her şey daha iyi hale gelir ve o da giderek daha iyi olma yolunda ilerleyecektir. Sanırım, bir ekosistemin inşa edilmesi açısından bugün tartışmasız bir başarı.”

Apple Watch, en hızlı şekilde nasıl şarj edilir?

Bu, Cook’un dikkat çekici bir ifadesi çünkü Vision Pro’nun başarısını ilerideki bir tarihe erteliyor. Normal bir ürünün standartlarına göre değerlendirilmek yerine, Vision Pro, bir ekosistem inşa ettiği için bir “başarı”. Apple’ı ve kullanıcılarını, bir gün büyük bir şey olacak olan uzamsal bilgi işlem geleceğine taşıyor.

Apple Intelligence söz konusu olduğunda ise Cook, başarıdan benzersiz bir şekilde bahsetti. Makalenin başka bir yerinde Cook’un, muhabirine sık sık “İlk değil, en iyi” ifadesini tekrarladığı söyleniyor. Ancak konu Apple Intelligence olduğunda, Cook’un “en iyi” kullanım şekli bile tam olarak beklediğiniz gibi değil.

“Zeka konusunda ilk biz değildik” diyor. “Ama bunu müşteri için en iyi olduğunu düşündüğümüz şekilde yaptık.”

Fark ettiniz mi? Cook, Apple’ın yapay zeka konusunda ilk olmadığını kabul ediyor. Ancak “İlk değil, en iyi” mantrasına rağmen, Apple Intelligence’ın “en iyi” olacağını da iddia etmiyor – en azından henüz değil. Bunun yerine, Apple’ın odak noktası, “müşteri için en iyi” olan yapay zekayı sağlamak. Bu da Apple Intelligence’ın “Bizim gibiler için yapay zeka” sloganında çok açık bir şekilde görülüyor.

Cook’a göre Apple Intelligence’ın başarısı -şimdilik- teknik olarak en iyi olmakla ilgili değil, kullanıcıların hayatını zenginleştirecek en iyi ürünü yaratmakla ilgili. Bu da Apple’ın genel felsefesiyle oldukça uyumlu. Şirket tarihsel olarak soyut yeni teknolojiler üretmekten ziyade, belirli ihtiyaçları karşılayan belirli ürünler yaratmaya odaklanmıştır.

Cook’un sözlerini sadece olumlu bir bakış açısı olarak yorumlayabiliriz. Ancak bu aynı zamanda, şirketin Vision Pro ve Apple Intelligence’ı gerçekten nasıl gördüğünü de gösterebilir. Her ikisi de, geleneksel anlamda gerçek “başarılarının” daha sonra geleceği geleceğe yapılan yatırımlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz