Ana Sayfa Apple Apple, Private Cloud platformuna erken erişim sağlıyor!

Apple, Private Cloud platformuna erken erişim sağlıyor!

0

Apple, Haziran ayında düzenlenen WWDC’de Apple Intelligence’ı duyurduğu sırada, yeni platformu Private Cloud Compute’un detaylarını da paylaşmış ve bağımsız uzmanların güvenlik ve gizlilik konusundaki iddialarını doğrulayabilmelerini sağlayacağını söylemişti. Apple Intelligence’ın önümüzdeki haftaki lansmanından önce Apple, verdiği bu sözü yerine getirmek için harekete geçti. Şirket, Güvenlik Araştırma Blogu’nda yayınladığı yeni bir gönderide, denetimin sağlanması amacıyla “üçüncü taraf denetçilere ve seçili güvenlik araştırmacılarına Private Cloud Compute kaynaklarına erken erişim” sağladığını duyurdu.

Apple, Private Cloud platformuna erken erişim sağlayacak

Şimdi ise bu kaynakları herkesin kullanımına sunuyor. Apple, Sanal Araştırma Ortamı’nın, herkesin doğrudan kendi Mac’lerinden “Private Cloud Compute’un kendi güvenlik analizini” gerçekleştirmesini sağlayan bir dizi araç olduğunu ve PCC yazılım sürümlerini listeleme ve inceleme, şeffaflık günlüğünün tutarlılığını doğrulama, her sürüme karşılık gelen ikili dosyaları indirme, sanallaştırılmış bir ortamda bir sürümü başlatma, gösteri modellerine karşı çıkarım gerçekleştirme ve daha derinlemesine araştırmayı sağlamak için PCC yazılımını değiştirme ve hata ayıklama gibi amaçlarla kullanılabileceğini belirtiyor.

Ayrıca Apple, Private Cloud Compute’un “belirli temel bileşenlerinin” kaynak kodunu da kullanıma sunuyor ve PCC’nin daha derinlemesine analizini gerçekleştirmek isteyenler için bunu sınırlı kullanım lisans sözleşmesi kapsamında sağladığını belirtiyor. Son olarak Apple, Private Cloud Compute’un güvenlik ve gizlilik garantilerini etkileyen güvenlik açıkları için ödülleri de içerecek şekilde Apple Security Bounty programını genişlettiğini duyurdu. Her kategori için maksimum ödül miktarı 50.000 ila 1.000.000 dolar arasında değişiyor. Apple’ın bugünkü Private Cloud Compute duyuruları hakkında daha fazla bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz.

İşte iOS 18.1 ile uyumlu iPhone modelleri!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli. Paylaşmaktan çekinmeyin! Yorumlarınızı büyük bir merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz