Ana Sayfa Ürünler İnceleme: Apple Smart Battery Case

İnceleme: Apple Smart Battery Case

28

Aslında bu yazıyı Aralık ayının sonuna doğru yazmayı istiyordum. Ancak bir türlü kaliteli zaman ayıramamıştım. Biraz geç kalmış olsam da, yine de hala yeni bir ürün olduğu için Apple’ın içerisinde pil de barındıran “Smart Battery Case” kılıfını incelemek istedim. Bu yazıda ürünle ilgili detayları, kullanım şeklini ve değerlendirmelerimi bulabilirsiniz.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-hero.jpg

Apple Smart Battery Case İncelemesi

Nedir, ne işe yarar?

Apple Smart Battery Case aslında tam olarak “pilli bir kılıf”. Hem iPhone’u koruyor, hem de aynı zamanda şarj olmasını sağlıyor. Kılıf sadece iPhone 6 ve 6s için kullanılabiliyor. iPhone 6 Plus veya 6s Plus, yani 5.5 inç’lik modeller desteklenmiyor. Pek de ihtiyaçları yok zaten. 🙂

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-1.jpg

Kılıf silikondan üretilmiş, sert plastik değil. Tek parça halinde, yani benzerleri gib çıkartılıp takılabilen bir parçası yok. Kılıfın üst kısmı esnek, iPhone’u kolay yerleştirmek için esnetilebiliyor.

Genel olarak elden kaymayan, tutması kolay, koruyucu bir kılıf olduğunu söyleyebilirim.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-15.jpg

Tasarım

Tasarım konusunda ise Apple oldukça ilginç bir karar vermiş gibi görünüyor. Çünkü bilinen veya klasik tasarımlardan çok farklı bir iPhone bataryası ve kılıfıyla karşı karşıyayız.

Her ne kadar bir “iPod yutmuş iPhone” gibi görünse de günlük kullanımda bu tasarım sorun çıkartmak bir yana, işime bile yarıyor. Hem iPhone’u tutuşum kolay ve daha güçlü hale geliyor, hem de masaya koyduğumda derli toplu duruyor, araba veya bisikletin telefon tutacağına daha rahat ve sıkı bir şekilde tutturabiliyorum.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-2.jpg

Cebimde ise biraz şişkin kalsa da, diğer bataryalı kılıflarla karşılaştırdığımda yine de oldukça ince olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca kılıfın içerisinde bir de pasif anten yer alıyor. Böylece iPhone’un anten gücü artarken, bağlantı için harcadığı pil gücü azalıyor.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-3.jpg

Renkler

Apple’ın Smart Battery Case adını verdiği bu kılıfın 2 rengi var sadece:

  • Kömür grisi
  • Beyaz

Telefonum zaten beyaz olduğu için biraz kontrast olması ve tozu vb. göstermemesi adına kömür grisi rengini seçtim, ancka beyaz rengi de gayet güzel diyebilirim.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-4.jpg

Girişler ve Çıkışlar (I/O)

Alt kısımda Lightning port var. Genelde bu gibi cihazlarda mikro-USB olması 2 farklı kabloyla ihtiyaç olması sebebiyle can sıkıcı oluyordu. Ancak Apple’ın tercihi tek kablo ile yaşamamıza olanak sağlıyor.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-5.jpg

iPhone’un alt kısmında bulunan kulaklık girişi ve hoparlör de düşünülmüş. Kulaklık için her kulaklığa uygun olmayabilecek derin bir delik bırakılırken, tahmin edebileceğiniz gibi Apple’ın kendi kulaklıklarıyla ilgili bir sorun yok.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-6.jpg

Hoparlör içinse L şeklinde bir delik açılmış ve bu da sesin iPhone’un altına doğru değil, yüzümüze doğru çıkmasını sağlıyor.

Şarj göstergesi

Bir de kılıfın içerisinde gizlenmiş bir şarj ışığı var. Işığın burda olmasını ilk başta garip karşılasam da, sadece kılıfı şarj etmek istediğim zamanlarda şarjının dolup dolmadığını görmek adına işlevsel.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-8.jpg

Kılıfa iPhone takılı bir şekilde şarj ediyorsak da zaten Bildirim Merkezi’nde şarjın hangi seviyede olduğunu görebiliyoruz. Şarj olurken turuncu, şarj dolduktan sonra ise yeşil yanan bu LED ışık, tıpkı Mac’lerdeki MagSafe gibi. 🙂

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-9

Kılıfın içi

Kılıfın iç kısmında ilginç olan veya “nefis yapmışlar” diyebileceğim özel bir şey yok. Ancak Apple’dan beklenen basitlik ve sadeliği yakalamış diyebilirim.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-10.jpg

Kılıfın iç yüzeyindeki süet benzeri yumuşak doku hem iPhone’un arkasının çizilmesini engelliyor, hem de kılıfa taktığımızda iPhone’un arkasındaki parmak izlerini silmiş oluyor.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-16.jpg

Diğerlerinden farklı nesi var?

Donanım ve yazılımın tek elden çıkması Apple’a belirli avantajlar sağlıyor elbette. Örneğin iPhone’u kılıfa ilk taktığımızda hem kılıftaki pilin hem de iPhone’un pilinin şarj seviyesi ekranda birkaç saniye görünüyor, sonra bildiğimiz kilit ekranına geri dönüyor.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-11.jpg

Ancak daha sonra da kılıfın şarj seviyesini görmek istersek parmağımızı en yukarıdan aşağıya sürükleyerek açtığımız “Bugün” sayfasında görebiliyoruz.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-12.jpg

Eğer bu ekranda pil seviyelerini göremiyorsak en alta gidip “Piller”i eklememiz gerekebilir.

Pil Kapasitesi

Bu kılıf ile kullanıldığında iPhone’un konuşma süresi 25 saati buluyor. iPhone 6s’in kendi pili ile bu süre sadece 14 saat, iPhone 6s Plus’ta ise 24 saat.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-13.png

Yani aslında bu kılıf ile birlikte kullanıldığında iPhone 6s’in pil performansı iPhone 6s Plus seviyesinin biraz üzerine çıkıyor diyebiliriz.

Kılıf içerisindeki 1,877mAh pil, iPhone 6s’in şarjını %80’e kadar çıkartabiliyor, ancak %100 şarj edemiyor.

iPhone 6s ve kılıfın birlikte şarj olması ise 2 saati buluyor.

Fiyat

Kılıfın fiyatı ise hiç de ucuz değil ne yazık ki. ABD’de $99 + vergi ile satılan kılıfın değeri yaklaşık 320TL civarına geliyor. Ancak Türkiye’de ise fiyatı 379TL.

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-14.jpg

Değerlendirme

Elimde bir de küçük diyebileceğim bir harici bir batarya mevcut. Onunla karşılaştırdığımda ise artıları ve eksilerini birlikte söylemek daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

Artıları:

  • Daha hafif, küçük, ve cebime sığabiliyor.
  • Ekstra kablo taşımama gerek yok.
  • Şarj olurken kullanmak kolay.
  • Düşmelere karşı da koruyabilen oldukça güçlü bir kılıf.

Eksileri:

  • Kapasitesi az. Sadece %80 şarj edebiliyor.
  • Farklı renkleri yok.
  • Fiyatı çok yüksek!
  • Elde görünüşü biraz tuhaf

Ben kılıfı 2 farklı şekilde kullanıyorum:

Birincisi, evden çıkarken kılıfı iPhone’a takıyorum ve güne %100 şarj ile başlıyorum. Eğer çok yoğun bir kullanımım yoksa, akşam saatlerine kadar kılıfın şarjını kullanmış oluyorum ve iPhone’un şarjı hep %100 olarak kalıyor. Bu da kılıfı çıkarttıktan sonra ilerleyen saatler için bana istediğim şarjı sunuyor, hem de ağırlık veya şişkinlik olmadan.

İkincisi ise tam tersi, bu sefer gün içerisinde şarjım iyice azalana kadar bekliyorum ve kılıfı öyle takıyorum. Böylece dışarıya çıktığımda telefonum hem korucuyu kılıfında oluyor hem de aynı anda şarj olmaya devam ediyor.

Her iki senaryoda da kablolarla uğraşmamak, ve sadece bir şişkinlik yaratan koruyucu kılıfı kullanmak tatminkar bir kullanım sunuyor. Kılıfı aldıktan sonra “aman çıkmadan şarj edeyim” gibi bir endişem kalmadı ya da kabloları cebimden taşan veya masanın üzerine bağırsakları dökülmüş gibi görünen batarya kullanmaya ihtiyacım olmadı.

Sonuç olarak Apple Battery Case kaliteli bir kılıf, şarj konusunda pratik bir çözüm. Ancak ne yazık ki ülkemiz için oldukça pahalı bir aksesuar. 

sihirli-elma-inceleme-apple-smart-battery-case-kilif-17.jpg

28 Yorumlar

    • Sadece biz Türk’lere özel değil ki ürün beyefendi. Fiyatı pahalı mı evet pahalı. İsteyen alır. Yani bu her ürün için aynı öyle değil mi?

        • Bahsettiğiniz ürünler Amerika fiyatlarıyla aynı fiyata satılıyor Türkiye’de.

          Örn. kablo
          ABD fiyatı 29usd
          TR fiyatı 82 TL
          (vergi hariç fiyatlardır)

        • Tamam da adamlar dunyanin her yerinde ayni birim fiyata satarim diyor. Amerika’da 99$+kdv ye sattigi urunu, Turkiye’de 99lira+kdv olarak satsa herkes gelip Turkiyeden almak ister.
          Amerika’da 99 dolar sa Turkiye’de 99 dolar. TL cevirince isin rengi degisiyor. Bunun icinde Apple, Turkler yolunacak kaz demiyor elbette.
          Saygilarimla

  1. Özellikle yatayda oyun oynarken yanların ince kalması ciddi güzel,
    Birçok insan beğenmedi haklı olarak ama az da olsa beğenen kitle var yinede…
    Pasif anten başka üreticilerde yer almayan bir eklenti, bu sebeple telefonun çekim gücüne katkısı gözle görülür farklı…

  2. Merak ettiğim gün içinde tak çıkar olmaması için niçin kılıfın bataryasını manuel aktif / pasif etme tuşu koymamışlar onu yadırgadım. Böyle bir şeyin üretilmesi de genel manada teknoloji şirketleri adına hiç yakışmayan bir durum. İncelteceğine aynı seviyede tut batarya kalınlaşsın yahud şarj kullanım oranını bir şekilde geliştir uzun gitsin bir gün yahu bir günü çıkarsın.

    • Apple genelde pil süresi yerine telefonu ince tutmayı tercih ediyor. Bu senelerdir tercih ettikleri bir yol olduğu için şaşırmadım açıkçası.

      Burada bir on/off düğmesi koymamalarının amacı ise cihaz takılıysa zaten telefonun pili değil, kılıfın pilinin kullanılıyor olması. Yani zaten böyle bir tuşa pek ihtiyaç yok. 🙂

      • Cevapladığınız için teşekkür ederim. 🙂

        Lakin bir tuş olsaydı uğraştığınız gibi sorunlar yaşamayacaktınız. ?

        • Rica ederim, elimden geldiği kadar cevaplara yetişmeye çalışıyorum. 🙂

          Aslında paylaştıklarım sorun gibi değil, daha çok tercihimi belirleyen durumlar diyebilirim. Yani kılıf ile ne zaman kullanmayı tercih edeceğime göre kullanımımı belirliyorum. 🙂

  3. biz bu pil olayını 6 modellerinde çözemedik arkadaşlar ve en az 3000 TL aldık sizden ama madem iphone cihazlarımızın bu kadar fanatiğinisiniz bi 400 kağıt daha gönderin bize bakın hem cihazın pil ömrünü uzatacağız hemde nasıl notre dame kamburu görünümüne çevireceğiz.

  4. Göktuğ Bey iPhone 6s ile günlük kullanımınızda 24 saat gidiyor mu şarjınız? iPhone 6 Plus’dan 6’ya geçiş yazınız aklımda da onunla karşılaştırmak için soruyorum

  5. merhaba
    bu kılıfı takınca telefon sürekli şarj da oluyor.case i kapatma düğmesi yok. bu pil ömrü için bir sıkıntı oluşturmaz mı?
    Teşekkürler

  6. Merhaba,
    İphone 7 nin ve ona has kılıfının cikmasının ardından konuyu tekrar aktif edelim dedim:)
    Bugün iphone 7’ye bu kilifi aldim ve kullanmaya basladım. Aklımdaki soruları bir önceki versiyon için arkadaşlar sormuş ve cevapları almışlar.
    Ben de yararlandım teşekkürler.
    Bir öncekinden farkının fiziksel olarak kulaklık girişinin olmaması ve pilinin 2365mAh olması diyebiliriz sanırım.Bu defa renk olarak siyah ve beyaz olarak opsiyon bulunuyor.Kömür grisi bu model için yok. Yine bir önceki versiyonu %80 sarj edebilirken bu yeni kılıf ile (2365mAh/1960mAh(iphone 7 bataryası)) %120 olarak güncellenmiş.
    Kılıfın hissiyatı ve telefonu koruması bana göre oldukça iyi sayılır. Memnun kalacağımı düşünüyorum.
    Aklıma takılan tek soru sürekli şarj konumunda kalıyor olmasının batarya ömrüne olumsuz bir etkisinin olup olmamasıydı ki bunun da cevabı diğer yorumlarda verilmiş.
    Teşekkürler.

    • İyi yaptınız Ferhat Bey, söylediklerinize katılmamak elde değil. 🙂 Ben neredeyse 1 senedir beklentimin üzerinde bir “performans” aldım kılıftan.

      Hem koruma, hem de pil anlamında. Bu sene de iPhone 7 için almayı düşünüyorum. Ki söylediğiniz gibi pilin büyümesi ile daha da etkili bir seviyeye gelmiş durumda bu kılıf.

  7. Merhaba bişey sormak istiyorum ben iphone 6s kullanıcısıyım ve oyun çok oynuyorum ve şarj yetmiyor smart battery case alsam yoğun bit günü çıkartırmı yani hiç olmazsa plus modeli kadar tatmin edermi şarj süresi

  8. ürün kullanmadan garantiye gönderin dışı yıpranmış diye garanti kapsamında yapmıyorlar boşuna para vermeyin 2 sefer aldım boşuna param gitti pişman oldum kimse yanmasın para kolay kazanılmıyor aksesuar olduğu için garantisi 1 yıl bir yıl geçmeden yada 14 ay sonra bozuluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz